Gå til sidens hovedinnhold

Bodø/Glimt gjorde jobben og er videre i Europa

Han ble veid for lett i Rosenborg. Torsdag ble Erik Botheim den store helten da Bodø/Glimt tok seg videre i Europa.

Bodø/Glimt - Prishtina 2-0

Den albanske toppklubben vant 2-1 i det første oppgjøret, som betydde at Bodø/Glimt var avhengige av en scoring for å ha mulighet til å ta seg videre i Europa Conference League.

Erik Botheim ga vertene en drømmestart da han headet inn 1-0, og like etter fikk Patrick Berg muligheten på straffespark, men satt forsøket himmelhøyt over mål.

Unge Botheim skulle derimot bli den store helten da han ti minutter før full tid leverte et kremmerhus av en scoring, og sendte bodøværingene til himmels.

- Han gjør det igjen. Det er en fantastisk scoring fra spissen, litt ut av ingenting, kom det fra Direktesport-kommentator Stian Høgland

Les også: Vegard Forren om skandaleoppslag: - Alle som var der vet hva som er foregått

Botheim-scoring

Hugo Vetlesen fikk hodet på ballen etter drøyt ti minutter, men avslutningen var svak. Det skulle derimot være en mer nok til å sette Prishtina-keeper Eglant Haxho, som nesten rotet ballen over linja. Den albanske keeperen klarte å redde ballen utover linja, og hindret en stor keepertabbe.

- En enorm mulighet for hjemmelaget ut av ingenting. Hadde han ikke klart å få den utover linja hadde det vært scoring for Bodæ/Glimt, sa Direktesport-kommentator Stian Høgland etter nesten-blemmen.

Vertene fortsatte den gode trenden, og drøyt 18 minutter ut i oppgjøret skulle man være like langt. Innlegget fra Vetlesen var perfekt, og på bakerste stolpe stod Erik Botheim og stanget inn kampens første scoring.

- Det er en flott scoring, og man har sett det der så mange ganger før. Han er i en egen klasse når han får de mulighetene der. Han ellevte scoring for Bodø/Glimt denne sesongen.

Minutter senere skulle man få muligheten til å øke ledelsen etter at målscorer Botheim ble holdt fast på en dødball, og skaffet straffe til Bodø. Straffesparket var det kaptein Patrick Berg som fikk ansvaret å ta, men ellevemeteren banket han over målet til Haxho.

- Patrick Berg blåser straffesparket over mål, nei nei nei. Jeg skjønner hva han tenker, men skal du sette ballen midt i mål, så er det ikke noe poeng å skyte så hardt.

Se straffebommen i videoen under:

Bodø/Glimt styrte mye av banespillet, og ti minutter før hvilen skulle målscorer Botheim få en sjanse til å doble ledelsen. Han valgte heller å slippe ballen til Ulrik Saltnes, som ikke maktet å komme til noen god skuddmulighet.

- Jeg skjønner ikke hva Erik Botheim driver med der? Hvorfor avslutter han ikke på den der, han kan ikke bare score på hode, kom det fra Direktesports kommentator.

- Fantastisk

Den andre omgangen var en mer anonym forestilling fra hjemmelaget, før målscorer Erik Botheim tittet fram og leverte en klassescoring. Unggutten fikk ballen på sekstenmeteren, og curlet ballen opp i det lengste hjørnet, til stor jubel fra hjemmetilhengerne.

- Erik Botheim gjør det igjen. Det er en fantastisk scoring fra spissen, litt ut av ingenting.

Vertene var nærmere 3-0, enn gjestene var 2-1 og kunne til slutt juble for avansement.

Nå venter Zalgiris Vilnius i neste runde.