Gå til sidens hovedinnhold

Bodø/Glimt jakter flere forsterkninger før Europa-høst: Vil hente tilbake tidligere stjerne

Torsdag sikret Bodø/Glimt avansement til gruppespillet i Europa Conference League. Med få dager igjen av overgangsvinduet intensiveres jakten på forsterkninger.

Bodø/Glimt er med på flere fronter denne høsten etter 1-0-seieren over Zalgiris i den avgjørende kvalifiseringskampen til Conference League-gruppespillet.

Aldri før har Bodø/Glimt deltatt i et europeisk gruppespill. Nå skal Kjetil Knutsens lag gjennom seks europeiske kamper, blant annet to mot Jose Mourinhos AS Roma, i tillegg til at de er med i gullkampen i Eliteserien.

Torsdagens seier gir klubben minst tre millioner euro inn på konto - omtrent 30 millioner norske kroner. Nå varsler også klubben at de ønsker å bruke noen av pengene på å forsterke laget.

Avslo Glimt-bud

For halvannen uke siden avslo Sarpsborg 08 et bud på Gaute Vetti fra Glimt. Før helgen kom de tilbake med et nytt bud på midtbanespilleren, men også det skal ha blitt avvist etter samtaler mellom klubbene. Budet skal ha vært på i underkant av fem millioner kroner, får Nettavisen opplyst.

Thomas Berntsen, sportssjef i Sarpsborg 08, bekreftet lørdag til Avisa Nordland at det har vært dialog mellom partene, men at avstanden har vært altfor stor til at blåtrøyene har ønsket å selge.

Berntsen ønsker heller ikke å si hvor mye Bodø/Glimt har bydd for Vetti eller hva klubben krever for å slippe ham.

– Det får bli mellom partene. Jeg kan imidlertid si vi har fortreffelig dialog med Glimt. Det er ingen isfront. Vi har stor respekt for hverandre, sier han.

Tidligere Glimt-stjerne kan vende tilbake

Men gultrøyene har langt ifra kastet inn håndkleet i jakten på andre forsterkninger.

Til TV 2 bekreftet Knutsen fredag at Glimt jobber med å forsterke laget inn mot en travel høst og at han selv var «litt spent på hva som skjer».

– Det er ikke hemmelig at spillerlogistikk pågår året rundt. Jeg ser ikke vekk fra at det kommer en liten overraskelse en av dagene. Vi er på jobb, altså, sier han til kanalen.

Kilder som både Nettavisen og Avisa Nordland har vært i kontakt med bekrefter at Bodø/Glimt er i kontakt med AZ Alkmaar om en låneavtale for Håkon Evjen. 21-åringen storspilte for Aspmyra-klubben i 2019, før han ble solgt til den nederlandske klubben for rundt 25 millioner kroner etter den sesongen.

Evjen har slitt med spilletid etter overgangen og nå er de to Conference League-klare klubbene ifølge opplysningene i dialog om en låneavtale. Evjen skal selv ikke være avvisende til et utlån tilbake til Bodø/Glimt, får både Nettavisen og AN opplyst.

Nåværende og tidligere Brann-spillere aktuelle

Som om det ikke det var nok med at Glimt jobber hardt med å lande en Evjen-avtale, i det som vil være en stor overgang i norsk målestokk, har klubben flere konkrete navn de har vært i dialog med den siste tiden.

AN får opplyst at tidligere Brann-spiller Fredrik Haugen allerede har fått presentert et konkret kontraktstilbud fra Glimt. Midtbanespilleren skal ikke ha Nordlands-klubben som sin førsteprioritet i jakten på ny klubb, etter at avtalen med kypriotiske AEK Larnaka ble avsluttet. Kjetil Knutsen og Glimt-ledelsen skal derfor ha kastet øynene sine på en nåværende Brann-spiller.

Sørlendingen Mathias Rasmussen skal ifølge Bergens Tidende og TV 2 ha fått beskjed om at han ikke lenger er ønsket i Brann, etter uttalelser han kom med i intervjuer etter nachspiel-skandalen i Bergen.

Nettavisen og Avisa Nordland har fått informasjon om at Bodø/Glimt de siste dagene har diskutert Rasmussen som en spiller de ønsker inn på sin midtbane, om de ikke lykkes med å sikre seg Vetti.

En annen tidligere Brann-spiller som også er aktuell er kantspiller Gilbert Koomson. 26-åringen ble solgt til tyrkiske Kasimpasa for i underkant av ett år siden og fikk over 20 kamper i Super Lig forrige sesong.

Den nye sesongen har derimot ikke startet på et bra vis for ghaneseren. Koomson har ikke vært med i troppen i de to første kampene i 2021/22-sesongen og er heller ikke registrert i Kasimpasa-troppen.

Bodø/Glimt har vært i konkrete samtaler om Koomson, som ifølge opplysningene skal være interessert i en overgang om klubbene kommer til enighet. Han er under kontrakt med Kasimpasa frem til sommeren 2023.

AN var tidligere lørdag i kontakt med Bodø/Glimts team manager Håvard Sakariassen. Han ønsket ikke å gi noen kommentarer til denne saken.

Daglig leder Frode Thomassen har ikke besvart henvendelsene lørdag.

Bodø/Glimt skal ifølge Nettavisens opplysninger også ha fått et bud avslått på en utenlandsk venstreback den seneste tiden.

Tidligere lørdag ble det kjent at Sebastian Tounekti er på vei bort fra klubben. Bodø/Glimt er i sluttforhandlinger med nederlandske Groningen om en avtale for den tunisiske landslagsspilleren.

Etter det AN forstår skal det dreie seg som en avtale på opp mot syv millioner kroner, noe som vil gagne både Bodø/Glimt og gamleklubben Tromsdalen som skal ha sin del av kaken.

Bodø/Glimt møter Tromsø på bortebane søndag. Overgangsvinduet stenger natt til onsdag.