Gå til sidens hovedinnhold

Bodø/Glimt kjempet Vålerenga i senk

Erik Botheim ble den store helten da Bodø/Glimt inntok tabelltoppen på ny.

Bodø/Glimt - Vålerenga 1-0

Det var en jevnspilt førsteomgang uten de helt store sjansene i den første omgangen, og Bodø/Glimt fikk virkelig høre det av sin egen trener etter de 45 spilte minutter.

- Det er en åpen kamp, men vi er for pysete når vi vinner ball. Vi er nødt til å bruke de overgangsmulighetene vi får, for å skape flere større sjanser, sa Kjetil Knutsen til Discovery.

Knutsen fikk svar på tiltale da hjemmelaget skrudde opp tempoet, men ble til stadighet stoppet av VIFs Kjetil Haug. Men ti minutter før slutt var det Erik Botheim som ble den store helten da han pirket inn vinnermålet.

- Det er fint det her. Jeg syntes det er fortjent, til slutt sprekker de opp og da utnytter vi oss av det. Ulrik Saltnes har klaget litt på at jeg ikke har spilt han så mye i det siste, men i dag bør han være fornøyd, sier matchvinner Erik Botheim til Discovery etter kampen.

Les også: Brann jublet for livsviktig seier mot KBK

- Skulle vært straffe

Vertene var det soleklart beste laget de første 25 minuttene av kampen, og skapte et par farligheter. Fredrik Bjørkan var nærmest, men ble stoppet av tverrliggeren.

Bodø/Glimt ropte på straffe da midtbanespiller Sondre Brunstad Fet ble spilt igjennom og gikk i bakken etter en duell med Vålerengas Kjetil Haug. Amahl Pellegrino fikk avsluttet angrepet, men avslutningen ble blokkert.

- Det ser jo veldig ut som at Sondre Brunstad Fet er først på den ballen der, så det der er rett og slett et straffespark i min bok, sa Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud etter at bildene rullet over skjermen.

Les også: Arsenal rundspilte Tottenham i første omgang og vant derbyet: - Sensasjonelt

Minutter før hvilen var det Oslo-laget som var fryktelig nære å gå opp i ledelsen, da Tobias Christensen dro seg inn i banen og sendte i vei et skudd fra distansen. Avslutningen med venstrefoten sang i metallet, og var centimeter unna å gi gjestene en perfekt følelse inn i garderoben.

- Man er ikke vane med å se Bodø/Glimt på denne måten. Vi er vane med å se et mer distinkt lag som kjører på fremover, sa Kenneth Fredheim etter VIF-sjansen.

Kjetil Knutsen var ikke fornøyd med det han fikk se av sine menn i den første omgangen.

- Det er en åpen kamp, men vi er for pysete når vi vinner ball. Vi er nødt til å bruke de overgangsmulighetene vi får, for å skape flere større sjanser, sa treneren til Discovery.

Botheim-scoring

Etter pause fikk Odin Thiago Holm en god mulighet til å sende gjeste foran, men avslutningen gikk like til side for mål.

Bodø/Glimt hadde et godt grep om kampen, og Amahl Pellegrino var kun en svak avslutning unna å sende hjemmelaget opp i føringen. Skuddet fra ti-elleve meter gikk derimot flere meter over målet til Haug.

Fredrik Bjørkan traff tverrliggeren i den første omgangen, og halvveis ut i den andre gjorde han det igjen. Venstrebacken tro seg inn i banen og avsluttet med den høyre foten, men ballen suste i metallet.

Les også: Andre Hansen ut med skade da Rosenborg slo Mjøndalen

Kvarteret før fulltid prøvde Elias Hagen seg fra distanse, skuddet endret retning, men VIF-keeper Kjetil Haug vartet opp med en feberredning.

- Det der er klasse av Kjetil Haug, som har stått en fantastisk kamp i Vålerenga-buret, sa Skullerud om haldenseren.

Men så skulle hjemmelaget juble for scoring da Erik Botheim sto på rett plass til rett tid, og pirket inn sin ellevte scoring for sesong etter nok en Haug-redning.

- Hvis man fortsetter å male på, vil man til slutt lykkes. Det gjør Bodø/Glimt nå.

Den ene scoringen var nok til at alle tre poengene ble igjen i nord, og laget tok seg igjen opp på tabelltopp.