Etter fjorårets suverene seriegull i Eliteserien skal Bodø/Glimt nå for første gang forsøke å kvalifisere seg til Champions League.

Onsdag skal bodøværingene ut i første oppgjør i den første kvalifiseringsrunden når Legia Warszawa kommer på besøk på Aspmyra Stadion, en kamp Nettavisen viser på Direktesport.no.

I forkant av oppgjøret forteller Glimt-trener Kjetil Knutsen at laget den siste har lagt merke til kampens betydning.

- Vi merker selvfølgelig at det nærmer seg en spesiell kamp, en historisk kamp. Det er ikke bare for spillerne og trenerteamet, men for hele klubben, byen og hele landsdelen. Jeg føler at vi er oss selv, vi forbereder oss alltid litt på motstanderen, men mye på oss selv. Og da føler jeg at vi går inn i kampen med senkede skuldre og kan egentlig bare glede oss til kamp, sa Knutsen på tirsdagens pressekonferanse.

- Legia er favoritter

Legia Warszawa regnes som Polens største klubb med sine 15 seriemesterskap. Fotballekspert Joacim Jonsson tror Glimt vil få det tøft i møte med den polske storklubben, selv om han ser flere grunner til at det potensielt kan gå veien.

- I utgangspunktet er Legia Warszawa et bedre lag. Men de er utenfor sesong, deres to stjernespillere er ikke med fordi de var opptatt med EM og kanskje deres beste stopper som nettopp er blitt hentet, Lindsay Rose, er heller ikke klar for spill. Så de får ikke en bedre mulighet mot Legia Warszawa enn nå. Men Legia er fortsatt favoritter, forteller Jonsson til Nettavisen.

Han fortsetter:

- Det handler om å få opp balltempo på det kunstgresset der, at det sklir fort. Det er et Legia som er utenfor kampsesong, et Legia som er et fysisk, tungt lag. Men altså, det blir knalltøft. Legia er et godt lag og et bedre lag enn Bodø/Glimt.

Se kampen i Nettavisen! Bodø/Glimt vs Legia Warszawa i Champions League-kvalifisering onsdag 7.juli kl 17!

Trener Knutsen ser mange av de samme mulighetene som Jonsson.

- For øyeblikket er de midt i pre-season, de spiller på naturgress og dette er noe annet. De er et angripende lag som oss, de vil ha ballen og de vil dominere kampen. Så de er litt like som oss. Men for oss handler det om hvordan vi forsvarer oss og det er veldig viktig å ha intensitet. Jeg tror vi kan ta dem i overgangsfasen fra forsvar til angrep. Forhåpentligvis etter 90 minutter har Bodø/Glimt en fordel, sier han.

Les også: Luis Enrique: – Vi har ikke sett noen som Pedri

Sliter med skader

Det er som kjent ikke det samme Glimt-laget som vi så herje i Eliteserien i 2020 og som sikret plass i kvalifiseringen til Champions League. Philip Zinckernagel og Kasper Junker dro begge bort etter sesongen, etter at Jens Petter Hauge hadde meldt overgang til AC Milan noen måneder tidligere.

Erstatterne Erik Botheim, Ola Solbakken og Sondre Sørli har alle bidratt godt til at laget ligger på en andreplass så langt denne sesongen, men med de to sistnevnte ute med skader tror Jonsson det blir langt tøffere i møte med den polske storklubben.

- Glimt er naturligvis ikke så gode nå som de har vært tidligere. Nå har de også skader på Sørli og Solbakken som er fryktelig for dem, så det er klart at det ikke er den beste versjonen av Glimt. Men skal man slå Legia noen gang, så er det i hvert fall nå.

Les også: Onsdagens Premier League-rykter

- Hvor mye betyr skadene på Sørli og Solbakken for dem?

- Masse, masse. De har jo Lasse Norås som er bedre som spiss enn ving, men han har fungert ok. På den andre vingen veit jeg ikke hva de kommer med, om det blir Vetlesen eller hva de gjør. Det er ingen naturlig ving og relasjonene er ikke innarbeidet der, så det er klart at de har masse å si, sier Jonsson.

- Jeg har vel alltid sagt at bredden i troppen til Glimt ikke er så optimal. Nå har de prøvd å gjøre noe med det ved å hente inn noen nye spillere, men samtidig har de fått det brutalt nå med skader i samme posisjoner, og det er klart at det er tøft for alle lag, fortsetter han.

Kampstart er klokken 18.00 og du kan se den på Direktesport.no.