BODØ/GLIMT - CELTIC 2-0 (5-1 sammenlagt):

Bodø/Glimt fortsetter å sjokkere Fotball-Europa. Torsdag sto Kjetil Knutsens menn for nok en bragd da den skotske storklubben Celtic ble slått for andre gang på én uke.

– Vi er utrolig glade for å være videre. Det er stort for en klubb som Glimt å være i åttedelsfinale, og det er vi stolte av, sier trener Knutsen.

– Det føles fantastisk. Dette var utrolig gøy å være med på. Kampene mot Celtic har vært inspirerende og gir motivasjon til å jobbe enda hardere, sier Hugo Vetlesen.

Ola Solbakken og nevnte Vetlesen noterte seg for en scoring hver og sikret 2-0-seier. Dermed tok Glimt seg videre til åttedelsfinalen i Conference League med bunnsolide 5-1 sammenlagt.

- Alt er så vakkert. Det er samspill, samhandling, teknikk, pasningspill og avslutningsegenskaper helt i toppklasse, sa Viasat-kommentator Roar Stokke like før slutt.

- Det er helt ubegripelig. En fantastisk prestasjon, sa Viasat-ekspert Rune Bratseth rett etter kampslutt.

- Får Celtic til å se ut som smågutter

Etter en vinter med store utskiftninger i laget, med sentrale spillere som Patrick Berg, Erik Botheim, Fredrik Bjørkan og Marius Lode borte fra klubben, har bodøværingene vist at de fortsatt har kvaliteten til å hamle opp med store europeiske klubber.

Det får blant annet de skotske kommentatorene i BT Sport til å måpe.

- De har solgt halvet laget sitt, de er utenfor sesong og de får Celtic til å se ut som smågutter, ble det sagt underveis i kampen.

Også den tidligere skotske landslagsspissen James McFadden er tydelig imponert over det han så av gultrøyene fra Bodø.

- Jeg kan ikke tro at Bodø/Glimt ikke har spilt en tellende kamp på flere måneder. Men de har holdt seg i god form, så de trengte ikke å løpe for mye. Formen deres er grunnen til at de klarer seg, sa McFadden i BBC.

Fotballkommentator Kasper Wikestad mener det var stor forskjell i kvaliteten hos lagene som møttes på Aspmyra.

- Celtic er ikke i nærheten. Klasseforskjell, skrev han på Twitter like etter at Vetlesen hadde satt inn 2-0-scoringen.

Tidlig ledelse

Glimt fikk en drømmestart på kampen da Solbakken sendte vertene i føringen etter ni minutter. Elias Hagen førte med seg ballen framover, før han etter hvert spilte ut til Solbakken på høyresiden. Kantspilleren plasserte ballen sikkert nede i det venstre hjørnet.

Få minutter senere fikk Amahl Pellegrino en stor mulighet til å doble ledelsen. Solbakken fant venstrekanten inne i feltet, som dro seg gjennom Celtic-forsvaret med ett touch og fyrte av. Joe Hart stoppet imidlertid forsøket.

Ni minutter før pause fikk Pellegrino nok en stor mulighet etter å ha blitt spilt gjennom av Runar Espejord. 31-åringen dro seg innover fra venstre, men igjen ble avslutningen reddet av en meget god Hart i Celtic-buret.

Doblet ledelsen etter mønsterangrep

Etter hvilen kom Celtics Daizen Maeda til omgangens første store mulighet. Japaneren ble spilt alene gjennom med Joshua Smits, men avslutningen gikk over.

I stedet doblet Glimt ledelsen halvveis ut i den andre omgangen etter et strålende angrep. Vetlesen førte med seg ballen langt framover i banen, før han fant Pellegrino ute til venstre. Han spilte videre ut til Morten Konradsen som kom på overlappen, som med et presist innlegg fant Vetlesen. Glimts nummer 10 bredsidet ballen nede i det venstre hjørnet.

Etter scoringen maktet aldri Celtic å true Glimt. Dermed kan Knutsen & co. juble for avansement til åttedelsfinalen i Conference League med 5-1 sammenlagt.