Gå til sidens hovedinnhold

Bodø/Glimt med ny maktdemonstrasjon da Odd ble knust

Scoret seks ganger mot Odd og leder Eliteserien med 13 poeng.

BODØ/GLIMT - ODD 6-1:

Bodø/Glimt stormer videre mot gullet i Eliteserien. Søndag ble Odd feid av banen oppe i Bodø, til tross for at det var gjestene som scoret først på Aspmyra.

Resultatet betyr at laget fra Nord-Norge er 13 poeng foran Molde på andreplass når 13 runder av sesongen i Eliteserien gjenstår. TV 2-ekspert Jesper Mathisen er ikke i tvil om at den øverste divisjonen nå er på det nærmeste avgjort.

LES OGSÅ: Sjokkert over Rosenborgs signering: - Det er noe av det sykeste jeg har opplevd

- Det er bare å sende gullet oppover. Gratulerer, Kjetil Knudsen, med å ha vunnet Eliteserien. Dette kan jo ikke gå galt, sa Mathisen i FotballXtra-studio.

- Hva er det som skjer?

Da vertene scoret sitt sjette mål for kvelden, rundt 20 minutter før slutt, så det ut til at selv Bodø/Glimt-benken ikke helt trodde det de fikk se.

- De rister litt på hodet og tenker nok: Hva er det som skjer i 2020? sier Mathisen.

Eliteseriens toppscorer Amahl Pellegrino, som var gjest i FotballXtra, har også latt seg imponere av det Bodø/Glimt har gjort denne sesongen.

- Jeg har fulgt med på norsk fotball ganske lenge og kan ikke huske å ha sett et bedre lag offensivt enn det Bodø/Glimt har vært i år, sier måltyven.

Det var likevel Odds Kasper Lunding som scoret det første målet etter slurv av Bodø/Glimt-forsvaret. Han fikk en enkel jobb med å fikse en drømmestart.

LES OGSÅ: NFF om «blendahvitt»-stemplet: - Ubalansert

Resten av kampen skulle imidlertid bli et mareritt for gjestene fra Skien.

Det skulle drøye til det 14. minutt før vertene utlignet etter et selvmål av Odd-keeper Sondre Rossbach.

2-1 kom etter 25 minutter ved ved Jens Petter Hauge, og da det først løsnet, løsnet det skikkelig. Kort tid etter satte nemlig Ulrik Saltnes inn 3-1 til hjemmelaget.

Målene rant inn

Jens Petter Hauge noterte seg for sitt andre rett før pause og til hvilen sto det 4-1 til Bodø/Glimt. Det hører også med til historien at Hauge misset en straffe i første omgang.

Etter pause fortsatte Bodø/Glimt med det fantastiske angrepsspillet og Victor Boniface fikk æren av å score Bodøs femte mål etter 55 minutter.

LES OGSÅ: Haalands draktbytte med Leeds-stjernen vekker oppsikt

Før Odd hadde rukket å summe seg var Saltnes frempå og satte sitt andre mål for kvelden og dermed var det seks baller i nettet bak Odd-keeper Rossbach.

Hjemmelaget hadde også en sjuende ball i nettmaskene, men den ble annullert for offside på innbytter Ole Amund Sveen.

De gule hadde også nok sjanser til å pynte ytterligere på resultatet, men nøyde seg med seks og befestet med det altså posisjonen som Norges beste lag for tiden.

Kommentarer til denne saken