Gå til sidens hovedinnhold

Bodø/Glimt møter Mourinhos Roma i Conference League: - Har ikke gått opp for meg

Bodø/Glimt fikk en meget tøff Conference League-trekning. De møter Jose Mourinho og hans Roma i gruppespillet.

Det ble bekreftet da gruppene ble trukket fredag formiddag i tyrkiske Istanbul. Roma i gruppen gjør at Glimt en av de tøffeste motstanderne i hele turneringen. Også Zoryan Luhansk fra Ukraina og CSKA Sofia fra Bulgaria er i gruppe C med Bodø/Glimt.

- Det var helt utrolig gøy! Hva skal man si? Første gang i Europa, også får vi Roma. Det er jo helt rått, sier Glimt-spiller Hugo Vetlesen til Nettavisen.

- Så får vi se om de parkerer bussen eller hva de gjør på Aspmyra. Jeg har jo sett Mourinho i alle klubber fra da jeg var liten. Det har ikke kommet helt opp for meg at vi skal møte selveste Roma, sier Vetlesen videre.

Glimt skal spille seks gruppespillskamper - 16. september, 30. september, 21. oktober, 4. november, 25. november og 9. desember. Alle kampene spilles på torsdager.

- Vi spilte mot Legia Warszawa i Polen, og der var det jo en skikkelig heksegryte. Det blir nok noe lignende på Stadio Olimpico. Det er en stor forskjell fra Eliteserien til å møte Roma, men det skal vi klare. Vi håndterte det bra i Polen og jeg er sikker på at det går bra denne gangen og.

- Er det bare kult å møte Roma, eller skulle dere gjerne fått et litt mindre lag, for at sjansene til å gå videre hadde vært større?

- Da vi gutta på laget så trekningen sammen og så at det ble Roma, ble det full jubel. Alle tenkte at det blir utrolig gøy. Samtidig ser vi absolutt muligheter i denne gruppa. Vi kunne fått en mye verre gruppe, sier Vetlesen.

Andreas Hanche-Olsens Gent havnet i gruppe B med Partizan, Flora Tallin og Anorthosis. Marcus Holmgren Pedersen og hans Feyenoord er i gruppe E med Slavia Praha, Julian Ryersons Union Berlin og Maccabi Haifa.

"Norske" AZ, med Håkon Evjen, Aslak Fonn Witry og Fredrik Midtsjø, skal møte Cluj, Jablonec og danske Randers.

Rennes, som slo ut Rosenborg i siste kvalifiseringsrunde og har Birger Meling i stallen, fikk en tøff trekning. De møter Tottenham, Vitesse og Sondre Tronstad, samt Mura.

Det blir første gang Bodø/Glimt deltar i et europeisk gruppespill. Etter torsdagens seier over Zalgiris fra Litauen ble Glimt klare for gruppespillet i Conference League. Det gir i tillegg klubben tre millioner euro inn på konto - omtrent 30 millioner norske kroner.

Ola Solbakken ble den store helten på Aspmyra da han etter 62 minutter scoret kampens eneste mål, og dermed sikret 3-2 sammenlagt.

Turneringen Conference League er ny i europeisk sammenheng. Vålerenga, Rosenborg og Molde røk alle ut av turneringen, og Glimt er det eneste norske laget som skal spille gruppespill i Conference League.