Som Nettavisen meldte like før det ble offisielt, har Marius Lode skrevet under for den tyske klubben Schalke 04.

Bodø/Glimt-midtstopperen reiste til Gelsenkirchen torsdag, og skrev under for 2. Bundesliga-klubben i dag, fredag. Kontrakten strekker seg til sommeren 2024. Han kommer gratis til klubben ettersom kontrakten hans hos Glimt gikk ut ved årsskiftet.

- For meg er overgangen til Schalke 04 et stort steg som jeg umiddelbart ønsket å ta. Det er min første overgang til utlandet og så i en så stor klubb, jeg gleder meg veldig. Jeg hadde veldig fine og vellykkede år i Bodø/Glimt, nå vil jeg bygge videre på det i Schalke, sier Lode til klubbens hjemmeside.

Avisa Nordland omtalte overgangen først.

Bisgaard Sundet: - Veldig kult

Hans nye klubb Schalke 04 er en storklubb i Tyskland, men spiller nå på nivå to ettersom de rykket ned fra Bundesliga forrige sesong.

Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet følger tysk fotball tett og mener Lode har gjort et godt klubbvalg.

- Det er veldig kult. Ofte er det snakk om at Schalke er en gammel storklubb, men slik er det ikke. Det er en storklubb, punktum. De har hatt to fæle år, men ser ut til å ha fått orden, selv om de er i 2. Bundesliga, sier Bisgaard Sundet til Nettavisen.

Lode blir den andre nordmannen som signerer for Schalke 04 i dette overgangsvinduet etter at Andreas Vindheim ble klar tidligere denne uken.

- De har en trebackslinje som passer for begge to, påpeker Bisgaard Sundet.

Viktig for Glimt

Lode har vært Glimt-spiller siden 2017, og midtstopperen har vært en viktig brikke for klubben som har vunnet Eliteserien de to siste sesongene.

Han spilte seg inn på landslaget i fjor, og står foreløpig med to kamper med flagget på brystet.

Jærbuen er en av flere Glimt-profiler som har forlatt klubben den siste tiden. Både Erik Botheim, Fredrik Bjørkan og Patrick Berg har blitt utenlandsproffer de siste ukene for henholdsvis Krasnodar, Hertha Berlin og RC Lens.