BODØ/GLIMT - VÅLERENGA 2-0:

I søndagens toppoppgjør mellom Bodø/Glimt og Vålerenga var det til slutt hjemmelaget som viste seg å være det mest effektive laget, til tross for straffebom fra stjerneskuddet Jens Petter Hauge.

Scoringer av Kasper Junker og Philip Zinckernagel bidro til å sende bodøværingene et steg nærmere seriegull.

Vidar Örn Kjartansson, som har bidratt svært positivt etter han kom til Oslo-laget i slutten av august, fikk det ikke til å stemme i søndagens kamp.

- Det er nesten litt sjokkerende, utbrøt Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim etter at islendingen brente en av mange store muligheter.

I intervjuet etter kampen var Hauge ikke imponert over Vålerengas prestasjoner, og spesielt i den første omgangen mener han Oslo-laget hadde lite å stille opp med.

- Hvis Vålerenga kommer hit og sier at de skal vinne så får de f*** meg stille opp, for det var pinlig det de viste i den første omgangen, sa Hauge.

Les også: Hauge herjet mot AC Milan - nå hevdes det at storklubben vil hente ham

Hauge-show

Sju minutter ut i oppgjøret kom kampens første store mulighet, ved Vålerenga og Kjartansson. Glimt-back Fredrik Bjørkan sov nærmest da han mistet ballen nede på egen venstreside, men heldigvis for forsvareren var lagkamerat og målvakt Nikita Haikin raskt ute og reddet islendingens forsøk.

Så var det duket for Jens Petter Hauge-show - igjen.

20-åringen fikk ballen ute på venstrekanten og kjørte overstegsfinta før han passerte Christian Dale Borchgrenvink. Inne i feltet fant han Junker, som enkelt puttet ballen i mål.

- Det er høy, høy, høy klasse utbrøt blant annet Tor Ole Skullerud fra kommentatorplassen, og sikta til Hauges prestasjoner i forkant av scoringen.

Også Fotballekspert Lars Tjærnås ytret sin glede over at han slipper å møte Hauge til duell på fotballbanen, på Twitter.

Doblet ledelsen

Kjartansson var ikke langt unna å utligne umiddelbart, men dessverre for islendingen skled ballen av foten i det han skulle avslutte fra kloss hold.

Ikke lenge før pausesignalet gikk var Glimt farlig frampå igjen, og heller ikke da klarte VIF å stå imot. Morten Konradsen prikket et innlegg på Zinckernagel, som fikk få problemer med å doble ledelsen for hjemmelaget.

- Det er så effektivt og det er så vakkert! utbrøt Kenneth Fredheim fra kommentatorboksen, i ekstase over Glimts angrepsspill.

Les også: Ole Martin Årst hyller Glimt-juvelen: - Når du herjer som du gjør mot Milan, så kan du gjøre det mot de fleste

Den andre omgangen begynte med at Hauge fikk muligheten fra ellevemeteren, etter at Victor Klaesson felte Junker før minuttet var gått. Forsøket til unggutten sto derimot ikke i stil til hva han har levert i det siste, da VIF-keeperen relativt enkelt reddet straffesparket.

«Sørgelig» og «merkelig» var ordene Skullerud og Fredheim benyttet seg av for å beskrive Hauges forsøk.

Samme mann fikk en kjempemulighet til å øke ledelsen da timen var spilt, etter en klasse-kontring av hjemmelaget. Zinckernagel tok med seg ballen på nydelig vis, fosset fremover, før han serverte Hauge ute til venstre. Presisjonen på avslutningen var dog ikke god av 20-åringen.

Rødt kort

Like etterpå ble Glimts Marius Lode vist ut av dommer Tore Hansen. Midtstopperen kom inn med på høy hastighet og strake knotter på leggen til Henrik Bjørdal, og tuslet av banen uten for store protester.

Deretter var Kjartansson farlig frampå igjen, men alene med Haikin sendte islendingen ballen i nettveggen.

Mot slutten av kampen var begge lag nærme en scoring, men det endte til slutt 2-0 til Bodø/Glimt. De er dermed fortsatt ubeseiret etter 19 spilte kamper i årets Eliteseriesesong.