Det var etter torsdagens Conference League-kamp mellom Bodø/Glimt og Roma at det oppstod bråk mellom støtteapparatet til de to lagene.

Etter kampen beskyldte blant annet Roma-kaptein Lorenzo Pellegrini Glimt-trener Knutsen for å ha gått til angrep på klubbens keepertrener Nuno Santos.

Fredag ettermiddag slår imidlertid Bodø/Glimt tilbake i en pressemelding, der de blant annet varsler at de vil politianmelde Santos.

Slik Nettavisen erfarte tidligere fredag, skal keepertreneren ha tatt strupetak på Kjetil Knutsen etter Glimt-trenerens pressekonferanse torsdag.

- Alt kulminerte i et fysisk angrep på meg i spillertunnelen. Vanligvis er jeg slik av natur at jeg ville trukket meg unna. I dette tilfellet ble jeg fysisk angrepet. Han tok grep rundt halsen min og skjøv meg inn i veggen. Det er helt naturlig at jeg da måtte forsvare meg, sier Knutsen i pressemeldingen.

Overfor Nettavisen utdyper klubbens daglige leder Frode Thomassen at Roma-leirens oppførsel ikke bare er et angrep på Knutsen eller Bodø/Glimt, men hele fotballfamiliens verdier.

- Hele oppførselen og provokasjonen kampen kulminerte med et fysisk angrep i tunnelen etter pressekonferansen. Det finnes en video som vi vet dokumenterer dette, men den har vi ikke tilgang på nå, forteller han til Nettavisen.

- Jeg ble fysisk angrepet

Klubben har nemlig en helt annen versjon enn Roma. Fredag har det versert historier fra italienske medier om at Knutsen skal ha slått Santos i ansiktet.

Det avfeier Thomassen kontant.

- Det er fullt av usannheter som kommer fra Italia. Vi har beskrevet det i pressemeldingen, og det finnes en video som viser det. Det er synd at noen får fortelle de historiene, fordi de etablere seg, forteller Thomassen.

Bodø/Glimt varsler nå at de tar saken videre til politiet.

- Glimt ser ikke noe annet valg enn å politianmelde Santos på bakgrunn av det fysiske angrepet på Knutsen. Det er helt uholdbart med en slik oppførsel. Dette er en systematisk provokasjon, manipulasjon og til slutt utøvelse av fysisk vold mot Knutsen. Vi er trygge på at en objektiv instans vil gå forbi uriktige påstander fra Romas trenerteam, sier Thomassen.

Ifølge Glimt skal videoklippet vise at Knutsen blir angrepet av representanter fra Romas støtteapparat.

- Vi skulle gjerne hatt lagt ut videoen og lagt den ut, men forhåpentligvis vil den komme til offentligheten, forteller Thomassen til Nettavisen.

Politiet var på stedet

Torsdagens bråk i gangene på Aspmyra førte til at politiet rykket inn med flere patruljer.

I en pressemelding fredag beskriver politiet situasjonen som oppstod slik.

«I forbindelse med hendelse som skjedde i spillertunnelen etter kampen, var politiet på stedet med flere patruljer da situasjonen var noe uoversiktlig i det meldingen kom inn.

Når politiet kom til stedet var situasjonen under kontroll og det var ikke nødvendig for politiet og gripe fysisk inn på stedet. Politiet fikk forklaring fra de aktuelle partene på stedet og det var ikke behov for ytterligere tiltak. Ut over dette vil ikke politiet uttale seg om forholdene på stedet.»

Torsdag kveld var det ingen av partene som ønsket å anmelde forholdet, men fredag gjør Bodø/Glimt det altså klart at de likevel ønsker å gå til det skrittet.

Det er de ifølge politiet i sin fulle rett til å gjøre.

«Enhver part kan anmelde slike forhold i ettertid», heter det i pressemeldingen fra politiet i Nordland.

Samtidig opplyser politiet at de foreløpig ikke har mottatt noen anmeldelse i forbindelse med saken.