Gå til sidens hovedinnhold

Bodø/Glimt tok seg enkelt videre i Europa

Glimt fikk få problemer med å ta seg videre i Conference League-kvalifiseringen.

BODØ/GLIMT - VALUR 3-0 (6-0 sammenlagt):

Nettavisen Direktesport viste kampen direkte. Se høydepunktene i denne videoen:

Bodø/Glimt er videre til neste runde i kvalifiseringen til Conference League etter sin andre seier på to oppgjør mot islandske Valur.

Ulrik Saltnes, Brede Moe og Elias Kristoffersen Hagen scoret målene på Aspmyra torsdag kveld, som sørget for at bodøværingene går videre med 6-0 sammenlagt.

I neste runde venter FC Prishtina fra Kosovo.

Les også: Spilte med Jadon Sancho og Phil Foden. Nå skal han stenge buret for Vålerenga: - Nå eller aldri

- Vanvittig markeringsbehov

Til tross for at kampen i seg selv aldri var preget av stygge taklinger og dueller, satt kortene allikevel løst hos dommer Paolo Valeri.

Både målscorer Saltnes, Hugo Vetlesen og Marius Høibråten ble vist det gule kortet. I tillegg fikk Morten Kalvenes på Glimts trenerbenk gult kort for protester, samt fem Valur-spillere.

- Jeg føler at mannen i rosa har et vanvittig markeringsbehov, sa Joacim Kildal som var med å kommentere kampen som ekspert for Direktesport, like etter at Høibråten ble vist et gult kort for det Valeri ansa som obstruksjon.

- Da har vi seks gule kort i en kamp knapt uten dueller, fulgte han opp like etter.

- Nær sagt umulig scoring

Glimt kom best i gang på Aspmyra og allerede etter tre minutter kom gultrøyene til kampens første store mulighet. Hugo Vetlesen fant Botheim helt alene på bakerste stolpe, men på blank kasse skled av foten til spissen.

Halvveis ut i omgangen var det Saltnes sin tur til å misse en gigantmulighet. Glimt vant ballen høyt på Valurs banehalvdel og midtbanespilleren fikk muligheten alene med Hannes Thór Halldórsson. Målvakten, som blant annet har en fortid i nettopp Glimt, stoppet imidlertid Saltnes.

Les også: Nettavisen erfarer: Vålerenga-keeper blir Leeds-spiller

På den påfølgende corneren klarte imidlertid ikke Halldórson å hindre ny Glimt-scoring. Saltnes møtte på første stolpe og headet ballen i en perfekt bue mot bakre stolpe.

- Han svir en gigantisk mulighet, men så scorer han på en nær sagt umulig scoring! utbrøt Direktesport-kommentator Stian Høgland.

Til tross for scoring og 1-0-ledelse var det likevel ikke en helt fornøyd målscorer etter de første 45.

- Det var litt rotete. Jeg synes vi har et nivå høyere enn det her og vi ser jo at vi får et par saftige overtallssituasjoner som vi ikke utnytter helt ideelt, oppsummerte Saltnes til Avisa Nordland.

Etter hvilen økte Moe til 2-0 da han pirket inn ballen like foran keeper Halldórson etter en corner, før Hagen fastsatte sluttresultatet til 3-0 på overtid.

Dermed venter FC Prishtina i neste kvalifiseringsrunde for Glimt.