I 2020-sesongen dunket Henrik Udahl inn mål på bestilling for overraskelseslaget Åsane i OBOS-ligaen, noe som sørget for at Vålerenga bladde opp penger og hentet spissen tilbake til hovedstaden, som en utfordrer til etablerte Vidar Örn Kjartansson.

I 2021 noterte Udahl seg for seks scoringer på 25 seriekamper, men mulighetene bød seg først og fremst i islendingens skadefravær. Spilletiden ble etterhvert mindre utover i sesongen og trener Dag-Eilev Fagermo valgte også til tider å benytte seg av yngre spillere på spissplass på bekostning av Udahl.

Likevel er det interesse for 25-åringens tjenester. Nettavisen og Avisa Nordland får opplyst at den regjerende seriemesteren Bodø/Glimt nylig tok kontakt med Vålerenga med en konkret forespørsel om å kjøpe fri Udahl.

Det bekrefter sportssjef Jørgen Ingebrigtsen i Vålerenga.

- Det stemmer at de forhørt seg, men vi har sagt at det ikke er aktuelt, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Flere kilder opplyser at Glimt har «testet markedet» med et bud på et sted mellom én og to millioner kroner. Ingebrigtsen forklarer hvordan Oslo-klubben tenker rundt situasjonen.

- De har hele tiden fått beskjed om at det ikke er aktuelt. Det ville ha vært uaktuelt nærmest uansett, sier han videre og poengterer at han ikke ønsker å kommentere konkrete summer.

Henvendelsen skal altså ha inkludert et bud som er noe høyere enn det Vålerenga betalte til Åsane for i underkant av 12 måneder siden. Bergensklubben skal ha sikret seg en avtale på i underkant av én million kroner da de solgte Udahl.

Udahl sier til Nettavisen at han ikke ønsker å kommentere saken.

Oslo-klubben virker uansett svært lite lystne på å selge et av sine offensive alternativer til Bodø før 2022-sesongen, med mindre Glimt vender tilbake med et vesentlig større bud rent økonomisk, som vil være umulig å avslå.

Glimt har per nå to rene etablerte spisser i Victor Boniface og Runar Espejord i troppen. Førstnevnte var ute med skade hele forrige sesong, mens sistnevnte også trøblet til tider da han spilte for moderklubben Tromsø på utlån fra Heerenveen.

Totalt ble det 17 opptredener på Espejord i 2021.

Nettopp skadehistorikken skal ha gjort at Glimt ønsker å se seg om etter nok et alternativ til spissplassen. Udahl har bevist tidligere at han er en spiss som er farlig innenfor motstanderens sekstenmeter, i tillegg har det vært få skadeproblemer på han de siste årene.

Det er noe Glimt har fattet sterk interesse i og etterhvert gått til det konkrete skrittet med å forsøke å sikre seg Udahl, men foreløpig uten hell.

Glimt skal også ha flere konkrete navn på blokka når det kommer til spissplassen, slik de fleste klubber har for ulike posisjoner.

TV 2 har tidligere spekulert i at Udahl også kan være en interessant mann for Tromsø, men det avkrefter klubbens sport manager Lars Petter Andressen til lokalavisen iTromsø.

- Det er ingenting vi har diskutert, sier han.

Som Nettavisen tidligere har rapportert har Bodø/Glimt fått akseptert et bud fra tsjekkiske Jablonec på kantspilleren Dominik Plestil. Der gjenstår det kun å komme til enighet om den personlige avtalen før en overgang kan bli noe av, ifølge opplysningene.

Nettavisen vet at Glimt forrige uke fikk avslag på et bud på den danske venstrebacken Adam Sørensen i Lyngby.

Det er uansett tydelig at Glimt, i likhet med flere andre klubber i Eliteserien, er på konkret jakt etter forsterkninger før den kommende sesongen.