Gå til sidens hovedinnhold

Bodø/Glimts kaptein tok selvkritikk etter skuffende kamp mot Odd

Topplaget ble passert av Molde etter skuffende hjemmekamp.

BODØ/GLIMT - ODD 1-1:

Det tidligere Molde-talentet Sander Svendsen (24) stakk kjepper i hjulene for Bodø/Glimts gulljakt i Eliteserien med et knallhardt langskudd på Aspmyra søndag.

Den innlånte OB-kanten hamret til fra drøyt 20 meter etter en halvklarert corner mot slutten av førsteomgangen.

Skuddet sneiet innom Amahl Pellegrino, før det føk som et prosjektil gjennom en skog av spillere i Glimt-feltet. Nikita Haikin kastet seg forgjeves mot sin høyre side i forsøk på å stoppe kanonskuddet.

Les også: Ga klar beskjed til Fagermo etter ny VIF-nedtur: - Må komme seg på jobb!

- Han ødelegger nesten nettet på Aspmyra, utbrøt programleder Eirik Fure i Fotball Direkte-sendingen til Eurosport Norge.

Praktscoringen sørget for et noe overraskende 1-1-resultat til slutt. Og mens Molde vant enkelt hjemme mot Mjøndalen, betydde Glimts poengtap at romsdalingene er tilbake på den øverste plassen i Eliteserien.

Saltnes: - Ikke dyktige nok

- Vi visste vi møtte et ultradefensivt lag. De scorer dessverre på det ene langskuddet de har, og da er vi ikke dyktige nok til å bryte igjennom, oppsummerer Glimt-kaptein og målscorer Ulrik Saltnes overfor Discovery.

- De har så å si hele laget innenfor 16, og da er vi nødt til å få dem til å flytte sidelengs. Men det klarer vi ikke i tilfredsstillende grad. Vi blir også litt upresise i gjenvinninga i tillegg, så vi klarer ikke å få et grep om kampen.

En luekledd Odd-trener Jan Frode Nornes var betydelig mer tilfreds med resultatet.

- Det ble kjølig her, men det varma veldig godt det som skjedde på banen. Jeg er veldig glad for å reise hjem herfra med ett poeng. Vi møter et topplag i Norge på deres hjemmebane, påpeker Nornes i intervju med Discovery.

Se løpet: Warholm overlegen i Berlin

- Jeg synes vi er solide i det defensive. Vi har hatt veldig fokus på det siste tida, fordi vi har sluppet inn altfor mange mål. Bodø/Glimt har ballen veldig mye, men de skaper ikke de store sjansene. Det er jeg veldig fornøyd med, fortsetter han.

Odd-treneren forsikrer at telemarkingene tok hensyn til den gode motstanderen på Aspmyra, og ikke planlegger like lavt press i de kommmende eliteseriekampene.

Gjennom store deler av kampen lå Odd lavt for å hindre Bodø/Glimt rommene de trives så godt i. Det fungerte godt, og frustrerte det regjerende mesterlaget.

Keepermiss

Etter en drøy halvtimes spill på Aspmyra skulle det lykkes likevel for Glimt og kaptein Saltnes.

Midtbaneprofilen steg høyt til vers på et temmelig løst slått innlegg fra Hugo Vetlesen og knuste Odds vikarkeeper Leopold Wahlstedt i lufta. Saltnes styrte enkelt inn 1-0.

190 centimeter Wahlstedt reagert altfor seint på innlegget, og var aldri i nærheten av å nå ballen før Glimts kaptein.

Les også: Ohi-dobbel da Molde tok tilbake tabelltoppen

Rett etterpå rettet den svenske Odd-målvakta opp litt av inntrykket da han gjorde en sterk redning mot målmaskinen Amahl Pellegrino.

Odd og Svendsen skulle likevel slå tilbake før første omgangen var omme. Og det skjedde altså med et drømetreff fra Odd-kanten.

Utover i andreomgangen ble det bare klarere og klarere at Kjetil Knutsens elever ikke kom til å finne ut av angrepsfloka.

Isteden kunne faktisk Tobias Lauritsen ha sørget for et ran av en borteseier helt på tampen. Headingen til Odd-spissen gikk imidlertid rett på Glimt-målvakt Haikin.