– Vi vil også innhente videoen som man har grunn til å tro at skal eksistere, sier seksjonsleder for etterforskning Alf Gunnar Holm ved Bodø politistasjon til avisen.

Dagen etter kampen, som endte med 2-1-seier til Glimt i første kamp av conferenceligaens kvartfinale, opplyste klubben at den skulle politianmelde Romas keepertrener Nuno Santos. Glimt hevder at Santos tok kvelertak på Kjetil Knutsen. Treneren kalte Romas oppførsel for «trakasserende».

Det skal være en video av hendelsen, ifølge Glimt. Den er det Det europeiske fotballforbundet (Uefa) som sitter på. Uefa har også opprettet sak og skal etterforske hendelsen.

Serie A-klubben kom fredag kveld med en pressemelding. Der skriver Roma at de har «full tillit til at Uefa og dets organer vil fastslå med klarhet og presisjon hvem som har ansvaret for det som skjedde».

Lagene møtes skjærtorsdag til kamp om en plass i semifinalen i den europeiske turneringen. Nordland politidistrikt sender seks ansatte til Roma for å ta vare på Glimt-fansen, mot tre normalt, skriver VG.

– Vi ser at ting har endret seg. Det var italienske medier som startet det, med overskrifter som gjør at det blir et betent forhold til Glimt. Glimt har gått fra å være en klubb uten fiender til noen som framstår som en fiende. Derfor må vi gjøre tiltak, sier leder ved politioperativt avsnitt ved Bodø politistasjon, Vegard Kristiansen, til avisen.

(©NTB)