*Nettavisen* Sport.

Bodø/Glimt holdt lekestue mot Tromsø

 

MORO MED MÅL: Bodø/Glimt har mistet angriperne Amor Layouni og Geir André Herem, men fortsetter å bøtte inn scoringer. Her jubler Philip Zinckernagel og Vegard Leikvoll Moberg for mål mot Tromsø. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)

Nordlendingene legger fortsatt press på serieleder Molde etter storseier.

29.09.19 22:20

BODØ/GLIMT - TROMSØ 4-0:

Gulljagende Bodø/Glimt gjorde kort prosess med gjestene fra Tromsø i det såkalte «slaget om Nord-Norge» i Eliteserien søndag kveld.

4-0-seieren kunne fort ha blitt enda større med mer effektivitet fra hjemmelaget i den siste fasen av rivaloppgjøret.

- Følelsen er fantastisk. Vi har vært litt under nivået i de siste kampene, så å komme på hjemmebane og levere denne innsatsen, det er klasse, oppsummerte Glimts tomålsscorer Philip Zinckernagel overfor Eurosport.

Kantspilleren var i fyr og flamme gjennom hele kampen og var involvert i det meste av Glimts glitrende offensive spill.

Rett i ledelsen

Allerede etter et drøyt minutt hadde den unge midtbanejuvelen Håkon Evjen brutt et pasningsforsøk fra bortelaget og sendt Zinckernagel aleine mot mål med en kjapp bakromsball. Den danske vingen chippet perfekt over Gudmund Kongshavn og i mål til 1-0.

Evjen økte selv til 2-0 før sidebyttet, mens spissvikar Vegard Leikvoll Moberg fikk lurt inn Glimt tredje scoring via Daniel Berntsen i 60. spilleminutt.

Like etterpå var det klart for enda mer ydmykende sifre da venstreback Fredrik Bjørkan spilte på tvers av TIL-feltet og fant Zinckernagel på nytt. Kampens store spiller sviktet ikke der heller og sørget for 4-0.

- Det er så deilig fotball å se på, utbrøt TVNorge-kommentator Kenneth Fredheim da dansken plasserte inn sin andre og Glimts fjerde scoring etter en drøy times spill.

- Det kommer oppvisning etter oppvisning i godt angrepssill fra Bodø/Glimt, supplerte kollegaen Bengt Eriksen da hjemmelaget var nær ved å øke enda mer seinere i andreomgangen.

- Dårlig statistikk

De helgule spilte angrepsfotball fra øverste hylle, og kunne ha vunnet med betydelig større sifre. Flere av de store målsjansen i andreomgangen burde nok vært satt i nettet bak Kongshavn.

- Vi kunne ha vunnet med seks, sju eller åtte, bemerket Zinckernagel, før Eurosport fortalte at han aleine hadde kommet til seks avslutninger.

- Det er faktisk en dårlig statistikk. Men det var en fantastisk støtte herfra, og da er det godt å spille akkurat her, påpekte Glimt-spilleren mens han så seg rundt på de fullsatte tribunen på Aspmyra.

Det endte uansett med 4-0, noe som utvilsomt må ha gjort vondt for Tromsø og trener Simo Valakari. En heading i stolpen fra Jostein Gundersen var det nærmeste tromsøværingene kom uttelling.

Mens tabelltoer Glimt fortsatt har et håp om å hente inn Moldes forsprang på fem poeng, nærmer formsvake Tromsø seg nedrykksplassene stadig mer. Nå skiller det bare ett poeng ned til Ranheim under streken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.