Bodø/Glimt sjokkerte i serieåpningen - slo Rosenborg hjemme på Aspmyra

KONTRASTER: Bodø/Glimt kunne juble, mens RBK-spillerne fortvilte på Aspmyra.

KONTRASTER: Bodø/Glimt kunne juble, mens RBK-spillerne fortvilte på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)

Marerittstart for den regjerende seriemesteren.

31.03.19 22:17

BODØ/GLIMT - ROSENBORG 2-0

Det ble en elendig seriestart for Rosenborg og Eirik Horneland, som tapte 0-2 borte mot Bodø/Glimt på Aspmyra. De regjerende seriemesterne hang tidvis ikke med mot Kjetil Knudsens lag i Nord-Norge.

Morten Ågnes Konradsen hamret ballen i mål like før pause for hjemmelaget, før Amor Layouni vartet opp med en fantastisk avslutning for å doble ledelsen mot storlaget fra Trøndelag.

Den andre scoringen kom etter en fantastisk kontring der Rosenborgs stjernespiss Nicklas Bendtner mistet ballen.

- De plukker ballen som sukkertøy fra Nicklas Bendtner, og klasker den fremover i banen. Det er 2-0 til Bodø/Glimt, skrek Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim fra sine kommentatorplass etter at hjemmelaget hadde doblet ledelsen sin.

Mot slutten kunne Håkon Evjen ha satt inn 3-0, men kun en imponerende Arild Østbø stoppet Glimts forsøk.

- To ganger har Østbø avverget alene. Det er et Bodø/Glimt-lag som river Rosenborg i stykker, sa Fredheim fra sin kommentatorplass da kampen gikk mot full tid.

Rosenborg måtte klare seg uten stjernekeeper André Hansen, som stod over kampen grunnet sykdom.

- Dønn ærlig

Seieren for Bodø/Glimt betyr at nordlendingene hopper hele veien opp til toppen av tabellen, sammen med Viking og Vålerenga etter den første serierunden spilt av 2019-sesongen.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi viser det vi har vist over tid. Det er noe annet å vise det mot Rosenborg, jeg er kjempefornøyd. Det er mye bra, sa Glimt-trener Kjetil Knudsen til Eurosport etter kampen.

Det var flere som stusset over at Rosenborg hadde både Mike Jensen og Gjermund Åsen dypt på midtbanen. Trener Knudsen var ærlig på at RBKs valg passet laget hans bra.

- Jeg var litt fornøyd med det, det skal jeg være ærlig på. De hadde en lagoppstilling som passet oss bra i dag.

For Rosenborgs del ser situasjonen noe verre ut. De ligger nemlig på bunn av Eliteserien, sammen med Mjøndalen og Kristiansund, etter de første 90 minuttene av årets eliteserie.

- Vi må være dønn ærlige, dette er katastrofalt dårlig av oss. Angrepsspillet er så dårlig at vi spiller på oss så mye brudd mot Bodø/Glimt som er et godt kontringslag og et moderne lag med tanke på løpskraft. De kunne ha vunnet med mer, sa Rosenborg-trener Eirik Horneland til Eurosport.

Han var klar på at han ikke hadde sett noen utvikling fra sitt lag mot Glimt.

- Det var ingen fremskritt her i dag. Det var mange gode fotballspillere som ikke hang sammen, og som er dårlige som lag og dårlige som kollektiv, og det er mitt ansvar, tordnet Horneland.

Kanonkule

Det var Bodø/Glimt som kom best i gang på Aspmyra, og etter ti minutter hamret Patrick Berg til på et frispark fra like utenfor boksen. Forsøket var godt, men Arild Østbø kom akkurat tidsnok og fikk klasket unna forsøket.

Det var de gulkledde som styret mesteparten av det som skjedde i den første omgangen, og Rosenborg så ut til å slite med å finne relasjonene i angrepsspillet sitt innledningsvis i kampen.

I det 28. minutt burde Brede Moe ha sendt hjemmelaget i føringen da ballen falt ned i føttene hans etter en corner. Dessverre for hjemmelaget var forsvarsspilleren uoppmerksom, og ballen spratt inn til keeper Østbø.

Det så ut til å bli en vrien kveld for Glimt da Berg måtte kaste inn håndkleet etter halvspilt omgang. Midtbanejuvelen falt forkjært etter en duell, og så ut til å ha skadet skulderen sin.

Hans erstatter, Morten Ågnes Konradsen, brukte mindre enn ti minutter på å presentere seg for sine tidligere lagkamerater fra sin tid i Rosenborg. Ballen spratt nemlig ut til midtbanemannen, som klinket til fra distanse.

- Se hvor vakkert han gjør det! Han ble sendt hjem til Bodø av Rosenborg, «du er ikke god nok», sa de, og slik gjør han det! Det kan ikke gjøres særlig vakrere, sa Kenneth Fredheim fra Eurosports kommentatorplass.

Skuddet var godt, men ikke utagbart for keeper Østbø. Heldigvis for Glimt rakk ikke keeperen frem, og hjemmelaget kunne juble for 1-0 etter de første 45 minuttene på Aspmyra.

Det var sjansefattig i den første omgangen, men det var Kjetil Knudsen og Bodø/Glimt som førte an og ledet fortjent til pause mot de regjerende seriemesterne fra Trondheim.

Layouni-klasse

Rosenborg skulle endelig få nettsus i det 51. minutt da Alexander Søderlund stupte ballen i mål. Dessverre for Eirik Hornelands menn stod spissen i offside, og ble korrekt avvinket.

Samme mann var på farten igjen da David Akintola ble spilt inn bak ryggen på Fredrik Bjørkan, og slo et tidlig innlegg i Glimt-boksen. Nok en gang var Søderlund først på ballen, men forsøket suste over mål.

- Nesten litt rart å se Alexander Søderlund bomme på slike sjanser, konkluderte Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud, etter at Søderlund hadde stanget ballen over mål.

Bodø/Glimt fortsatte sin respektløse holdning mot de regjerende seriemesterne, og suste på kontring mot Rosenborg. Geir André Herrems ball var nydelig og Amor Layouni banket ballen forbi Østbø. En glitrende scoring.

Layouni burde ha satt sitt andre for kvelden da han ble spilt fri, og alene med keeper Østbø. Avslutningen var av det dårlige slaget, og Østbø fikk klasket unna skuddforsøket.

Det ble en skuffende dag på jobben for Nicklas Bendtner. Den danske superstjernen slet med å sette sitt preg på kampen, og ble byttet ut etter 67 minutter spilt av kampen.

Mot slutten av kampen la Glimt seg lavt i banen, men Rosenborg slet med å spille seg til kvalifiserte sjanser. Istedenfor var det Håkon Evjen som banket til fra utenfor boksen, og Glimt-ungguttens forsøk seilet like over mål.

Samme mann var på farten igjen da Evjen ble spilt igjennom med Østbø. Kun en fantastisk redning gjorde at det «kun» stod 2-0 til hjemmelaget på Aspmyra.

Det resultatet skulle også stå seg etter full tid. Bodø/Glimt sjokkerte Rosenborg i serieåpningen, og slo de regjerende seriemesterne 2-0 på eget gress.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.