Gå til sidens hovedinnhold

Bohinen krever kontrakt

VALLE (TV 2 Nettavisen): Lars Bohinen er særdeles viktig i Vålerengas kamp for å overleve i Tippeligaen. – Men skal det være aktuelt med en sesong til, vil jeg ha en vanlig spillerkontrakt, sier Bohinen.

Bohinen bidrar med ro, overblikk og rutine på Vålerengas midtbane. Han fikk en stor del av æren for å ha snudd 1-3 til 4-3 mot Bryne, og var igjen god mot Grazer. Hos TV 2 Nettavisen ble han kåret til banens beste i den eneste kampen han har spilt fra start i år, nemlig hjemme mot Viking (2-2).

- Best siden Bohinen!

At Bohinen settes pris på av fansen, er det ingen tvil om. Dette er hva supportersiden VPN skrev etter kampen mot Grazer:

”Bohinen er uten tvil den beste fotballspilleren som har vært i Vålerenga siden forrige gang han var her selv. De siste 25 minuttene tok han fullstendig luven fra Grazers midtbane nesten på egen hånd. Fantastisk fotballspiller er han.”

- Så gøy at de synes det! Det er moro at fansen setter pris på det jeg gjør. De hadde forventninger til meg da jeg kom hit, og både de og jeg ville vel gjerne sett meg mer på banen, sier Bohinen til TV 2 Nettavisen.

Krever kontrakt

Men om det blir en sesong til eller ei, er han usikker på.

-Rykker vi ned, fortsetter jeg nok ikke. Holder vi oss, må både jeg og klubben vurdere saken. Men jeg går ikke løs på en ny sesong uten kontrakt som en vanlig spiller. Skal jeg ta en sesong til, må jeg få spillerlønn, sier Bohinen, som i år har vært særdeles billig i drift for Oslo-klubben.

Vålerenga-direktør Kjetil Siem vil gjerne ha med Bohinen videre.

- Lars har bidratt veldig bra i 6-7 kamper, men husk at han bare har startet en eneste kamp. Man må være realistisk her. Ingen betviler kvalitetene hans, og han har en unik holdning og kjærlighet til fotballen. Vi håper å få med de kvalitetene videre i en eller annen form. Men du får meg ikke til å prosedere dette videre nå - vi må først redde plassen i Tippeligaen, da, sier Siem.

God

At Bohinen holder nivået, er bevist over all tvil. Om kroppen holder, er mindre sikkert.

- Gutta på laget føler at jeg bidrar, og jeg har vel også vist at jeg holder nivået når jeg spiller. Det gir håp om at jeg kan fortsette, sier han.

Han mener selv at fysikken tåler oppimot en times spill i kamp nå, og håper han i de tre siste kampene kan bidra med sitt til at klubben beholder plassen i Tippeligaen.

- Fire poeng

- Vi vil ha minst fire poeng mot Tromsø og Lyn, men vi vil jo aller helst ha alle seks. Tromsø-kampen til helgen går vi rett ut for å vinne, sier Bohinen.

- Og du har vel tenkt ditt om poeng og resterende kampoppsett?

- Nei, jeg bryr meg ikke om sånt – det eneste jeg tenker på er jobben laget skal gjøre. Men Rekdal har stålkontroll på alt med oppsett og poeng. Det vet han alt om, flirer Bohinen.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget