*Nettavisen* Sport.

Boikotten er avblåst

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

FIS endrer på løypene i Falun.

22.03.13 10:29

Ifølge TV 2 Sporten tyder mye på at langrennsløperne kommer til å avblåse trusselen om å ikke stille til start i Falun fredag.

En rekke profilerte løpere ønsket i utgangspunktet å boikotte løpet, fordi løypeprofilen ikke var spesielt god, og ble stemplet som helsefarlig.

Blant de som ønsker å gå rennet skal Petter Northug være. Trønderen skal være lysten på å forsvare den gule ledertrøyen i verdenscupen.

LES MER OM SAKEN HER

TV 2 melder videre fredag morgen at FIS nå er åpne for å endre på løypeprofilen. Også NRK kan bekrefte at arrngøren har gitt etter for utøvernes krav.

- Jeg går
Marit Bjørgen og resten av langrennseliten er dermed klar for skirenn fredag skriver nyhetsbyrået.

- Jeg går. Det blir skirenn. Alt er i orden, sier Marit Bjørgen til NRK.

Fra før hadde arrangøren endret løypene som skulle brukes lørdag og søndag. Etter usikkerheten de siste dagene, blir også fredagens prologløype endret.

- De har gjort det vi ba om. Det er bra. Nå skal jeg skrive epost til alle om at de kan gå hvis de vil, sier Kikkan Randall, som er løpernes representant mot FIS.

Langrennsløperne undertegnet og sendte torsdag et klagebrev til FIS. Eldar Rønning var blant dem som mente løypa var utrygg.

- Den er helsefarlig, sa trønderen til NTB torsdag.

Etter planen skal kvinnenes prolog i fri teknikk (2,5 km) starte klokken 14.30 fredag. Herrene (3,75 km) går klokken 17.

Verdenscupkamp
Fra før var det kjent at alle russerne, inkludert verdescupjagende Alexander Legkov, kom til å starte i konkurransen i Sverige, uansett.

Også Dario Cologna, som kjemper om seieren sammenlagt i verdenscupen, har uttalt at han ønsket å stille til start i Falun.

Petter Northug leder for øyeblikket verdenscupen 34 poeng foran Alexander Legkov.

Dario Cologna følger hakk i hæl, 43 poeng bak Northug. På dagens prolog deles det ut 50 poeng til vinneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag