RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boikotter Island-kampen

Sist oppdatert:
Og nå kan det bli usedvanlig stille på landslagsarenaen.

BISLETT (Nettavisen): Det var stille på Ullevaal Stadion i treningskampen mot Irland for to uker siden, og lite tyder på at det blir bedre i VM-kvalifiseringskampen mot Island på lørdag. Det meste av syngingen på landslagsarenaen de siste årene er blitt dratt i gang av den stående gjengen bak målet i Cola-svingen – en samling på rundt 500 medlemmer av Norsk Supporterallianse (NSA).

Nå er tiden over.

Det var for én måned siden at paraplyorganisasjonen Norsk Supporterallianse bestemte seg for å bryte samarbeidet med Norges Fotballforbund, og supporterne har ingen planer om å vende tilbake.

- Vi taper mye penger på dette, men ser ingen vei utenom, forteller NSA-talsmann Henk Ekerhovd.

Gratistjeneste: Følg Norge - Island på mobilen

Får ikke stå
Tvisten står om, ja nettopp, muligheten for å stå på landskamper.

- Det har ikke vært noen problemer med våre supportere mens de har stått under landskamper, men NFF ønsker likevel å følge Uefas regelverk til punkt og prikke – selv om dette ikke er vanlig andre steder.

- Vi føler sterkt for at man skal ha muligheten til å stå på kamper, og brenner veldig for dette. Når vi fratas denne muligheten, så tror jeg det på sikt vil gi mye dårligere stemning på landskampene, advarer Ekerhovd.

Meld deg på nå: Ny sesong i Managerleague

Frykter smitteeffekt
Ekerhovd, selv Brann-supporter, frykter også at dette kan være første skritt for å gjøre alle tilskuere i Tippeligaen og Adeccoligaen om til sittende besøkende.

- Dette vil på sikt drepe stemningen totalt, så derfor er det bedre å si nei til NFF nå, sånn at det samme ikke skjer i de to øverste divisjonene.

- Ballen ligger nå hos fotballforbundet, hvis de ønsker å ta opp problematikken, så må de ta kontakt med oss, sier Petter Markussen, også han talsmann i NSA.

Fansens støttes av landslagsess
Og mens NFF så langt ikke har ønsket å fire på kravet om at alle skal sitte mens de ser landslagsfotball, ber landslagsspillerne forbundet om å tenke seg godt om.

- Jeg synes den gjengen der har skapt en utrolig stemning, og det er fantastisk det de har gjort. Jeg merket godt at de ikke var der i Irlands-kampen, forteller Riise, som ønsker syngegjengen tilbake.

- NFF vil gjerne følge alle lover, men kanskje bør de vurdere å gjøre dette på et annet vis. Det hadde vært annerledes hadde det vørt hooligans det dreide seg om her, sier Riise til Nettavisen.

Brede Hangeland er enig med sin landslagskollega.

- Det er nok en fordel å legge seg på samme linje som resten av Europa. Hvis praksisen andre steder er at man får stå, bør våre supportere få det samme, sier landslagskapteinen til Nettavisen.

- Hvis folk forhindres fra å synge og heie, er det dumt, mener Hangeland.

For ordens skyld: Torsdag ettermiddag var det solgt 18.500 billetter til landskampen. Om lag 150 supportere fra Island er ventet til landslagsarenaen.


Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere