*Nettavisen* Sport.

«Boikotter Solskjær»

Foto: Morten Holm/Scanpix

Molde-treneren stemples som sviker i rosenes by.

10.04.11 10:29

Ifølge VG stempler nå flere lokale Molde-tilhengere Ole Gunnar Solskjær som en sviker, etter at treneren holdt tale på Arbeiderpartiets landsmøte.

På grunn av den opprivende sykehusstriden i nabobyen Kristiansund, skal regjeringspartiet etter sigende nå være hatobjekt nummer en i Molde.

- Dette er et svik
Bakgrunnen for striden skal være at helseminister Anne Grete Strøm-Erichsen skal ha lagt byggingen av et nytt sykehus i Romsdal på is.

I stedet er det åpnet for et felles sykehus med Kristiansund, plassert like utenfor Molde by.

Solskjærs støtte til Ap under landsmøtet fredag skal har derfor satt sinnene i kok hos lokale fotball- og sykehuspatrioter.

«Her blir det boikott av neste hjemmekamp. Dette var et svik», heter det i et av leserinnleggene på nettforumet til lokalavisen Romsdals Budstikke.

- Det er svært beklagelig at enkelte reagerer slik, sier Aps ordførerkandidat i Molde, Sidsel Rykhus, til VG.

- Ikke så gjennomtenkt
Solskjær skal ikke ha nevnt sykehusstriden direkte i sin tale under landsmøtet, men enkelte Molde-supportere skal altså likevel ha tatt opptredenen ille opp.

Leder i Moldes supporterklubb Tornekrattet, Eva Britt Mauseth, mener likevel at de mange innleggene i saken ikke representerer moldensernes syn på Solskjær.

- Ofte er det ikke de skarpeste knivene i skuffen som er aktive i diskusjonene. Det er ikke de mest velformulerte og gjennomtenkte som har skrevet dette, sier Mauseth.

Ole Gunnar Solskjær tok over som hovedtrener i Molde foran denne sesongen, etter mange år som både spiller og trener i Manchester United.

Kristiansunderen er regnet som en av Norges største og mest kjente fotballprofiler noensinne.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag