VALLHALL (Nettavisen): Bare Morten Berre, André Muri og Mohammed Fellah har vært i Vålerenga lengre enn Bojan Zajic.

Serberen har fått en høy stjerne blant klubbens supportere, men er ikke den spilleren som er mest eksponert i norsk media.

Usikker fremtid
Årets sesong blir enormt viktig for 32-åringen. Han er nemlig inne i sitt siste kontraktsår og legger ikke skjul på hvor han vil spille de neste sesongene.

- For øyeblikket vet jeg ikke hva som skjer videre, men jeg vil virkelig signere og bli i Vålerenga. Jeg har blitt fortalt at de ville vente på ny trener og så diskutere med ham om jeg skal bli eller ikke, forteller serberen til Nettavisen.

Vi møter publikumsfavoritten i kantina på Vallhall etter at en av årets første treninger med Kjetil Rekdal er gjennomført.

- Disse første dagene er ordentlig harde. Det er høy intensitet når vi forbereder oss til sesongen. Disiplinen er tøff, og jeg tror det er veldig bra for oss, sier Bojan.

- Mange gale kjøp
Forrige sesong ble en skuffelse både for serberen og for Vålerenga. Ryktene om misnøye med trener Martin Andresen begynte å versere i media og Vålerenga endte på åttendeplass - 21 poeng bak seriemester Molde.

Bojan, som var klubbens toppscorer sesongen før, fikk en mer defensiv rolle på midtbanen og noterte seg bare for én nettkjenning i ligaen.

- For meg var den sesongen skuffende fordi jeg ikke scoret flere mål, men jeg synes jeg gjorde en god jobb i den rollen jeg fikk.

- Hvorfor lyktes ikke Martin Andresen med å gjøre Vålerenga til et topplag i sine to siste sesonger som trener?

- Jeg tror ikke det var riktig valg av spillere.

- Hva mener du?

- Avgjørelser som ble tatt når det gjelder kjøp av spillere - mange gale overganger. Jeg tror det var derfor Martin ikke lyktes. Vi kjøpte spillere, men de fant ikke plassen sin i laget. Vi manglet også en spiss som scorer mål. Spilleren på topp er viktig for Vålerenga.

- Kjetil leter kanskje etter den spissen nå?

- Kanskje. Vi trenger det.

- Hvordan var ditt forhold til Martin Andresen?

- Jeg likte ham veldig godt.

- Det var mye snakk om misnøye i spillergruppa i fjor, men vi trenger ikke snakke om det hvis du ikke vil si noe om det.

- Jeg trenger ikke skjule noe. Jeg hadde ikke noe problem med ham. Han var trener, jeg var spiller, og jeg gjorde det han krevde av meg. Jeg synes vi hadde et godt samarbeid. Jeg har ikke et vondt ord å si om ham.

Elsket av fansen
Serberen tror imidlertid at mange av klubbens unge spillere ble stresset av det presset som ble lagt på deres skuldre forrige sesong.

- Vi pushet kanskje litt for hardt. Det var litt sånn «vi må, vi må» sier han, mens han slår neven i bordet i takt.

- Noen unge spillere ble stresset og gjemte seg unna fordi frykten for å feile ble større enn lysten til å lykkes. Det er kanskje også en av grunnene til at vi fikk problemer i fjor.

Bojan er forfriskende ærlig, og det er kanskje en av grunnene til at han har blitt så populær blant Vålerengas supportere. Selv er han usikker på hvorfor.

- Jeg vet ikke helt. Jeg gir alt jeg har i hver kamp. Jeg tror fansen liker meg, og jeg liker dem. Når jeg scorer mål liker jeg å dedisere det til dem. Deres støtte gir meg styrke og motivasjon.

Den støtten kom godt med da Bojan brukte tid på å tilpasse seg den norske måten å spille fotball på etter overgangen fra Partizan Beograd i 2007.

- Da jeg kom hit i 2007 hang jeg ikke helt med på den fysiske biten. Norske spillere har mer løpskapasitet enn jeg er vant med. Jeg hadde ikke samme motor. På den tekniske biten var jeg bedre, men etter alle disse årene, er jeg blitt nesten som dem.

- Men fortsatt bedre teknisk?

Bojan bare ler, men det ser ut som han er enig.

Positiv til Rekdal
32-åringen tror måten Martin Andresen ønsket å spille fotball på, gjorde det lettere for ham å tilpasse seg norsk fotball.

- Jeg likte spillestilen godt. Det er sånn vi spiller i Serbia. De tre-fire første månedene så jeg hvordan andre norske lag spilte. Det var mange lange baller og kriging. Det var stor forskjell på Vålerenga og de andre klubbene. Det var positivt for meg, og i 2010 viste vi at vi kunne beherske det.

- Har Rekdal gjort det klart hvilke forandringer han vil gjøre?

- Han vil forandre noe, men det er for tidlig å si hvordan det blir. Vi må uansett tilpasse oss i forhold til det han krever av oss. Så langt virker det veldig bra. Han var ikke trener da jeg kom hit, men jeg har hørt mye positivt om ham. Jeg liker det jeg har sett til nå. Jeg tror på ham og tror han kan bringe suksess til Vålerenga.

- To-tre øl- så finito
Den tidligere Partizan-spilleren har ikke bare funnet seg til rette banen. Han innrømmer at han virkelig har forelsket seg i Oslo.

- Oslo er mindre enn Beograd, men om sommeren er det virkelig fint her. Jeg er heldig som kom til Oslo og Vålerenga.

- Hva gjør du utenom treningene?

- Jeg er her med kona, og vi venter barn sammen om to og en halv måned. Jeg liker å være med folk og etter trening går jeg ofte ut på kafé med venner fra Balkan. Vi sitter sammen, drikker kaffe og snakker om alt mulig. På kveldstid går vi noen ganger ut i byen eller ser en film på kino.

Bojan forsikrer om at han liker alle spillerne i Vålerenga før han avslører at det er Mohammed Fellah han er mest med utenfor banen.

- Vi henger sammen, og jeg kan ta en øl eller to. Fellah drikker ikke, så det blir bare jeg. To-tre øl og så finito. Jeg liker ikke å drikke mye. Bare for å slappe av og ha det hyggelig. Jeg tror ikke det blir slik denne sesongen fordi babyen kommer, og jeg må være en god far, smiler han.

Sa nei til Iran
Den populære serberen vet at i en alder av 32, er han godt inne i den siste halvdelen av karrieren. Nå vil han kjempe med nebb og klør for å få ny kontrakt med Vålerenga.

- Jeg vet at jeg må gi alt og vise treneren at jeg vil være her og hjelpe ham og laget for at Vålerenga skal lykkes i år. Det er førsteprioritet for meg denne sesongen.

I vinter hadde Bojan tilbud om å gå på lån i fem måneder til iranske Esteghlal FC. Det tilbudet ble avslått, men han avviser ikke en overgang østover dersom Vålerenga ikke vil gi ham ny kontrakt.

- Først og fremst vil jeg vente på tilbud fra Vålerenga. Jeg vil bli her. Vil de ikke ha med meg videre, vil jeg prøve meg i en annen klubb i Norge eller i De forente arabiske emirater eller Iran eller noe slikt.

- Ikke hjem til Serbia?

- Nei, jeg tror ikke det. Det blir trolig min siste kontrakt, og jeg vil gjerne ta to-tre år til. Går jeg tilbake til Serbia, vil jeg bare til Partizan, men nå satser de på et veldig ungt lag, og jeg tror ikke det er mulig å dra dit.

Til tross for at Vålerengas målsetting ikke har blitt nådd de to siste sesongene, er ikke Bojan redd for å legge lista høyt foran det som kan bli hans siste sesong på Valle.

- Molde og kanskje Rosenborg er favoritter, men jeg tror vi kan konkurrere med dem i år. Vi har forandret noe og kommer med ny motivasjon. Med et par spillere til inn, kan vi være med og kjempe om tittelen.