*Nettavisen* Sport.

Bøkko: - Extremely cool

Foto: (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)

Håvard Bøkko trodde på sjetteplass, men fikk bronse. Nå mener 18-åringen at trener Peter Mueller er synsk.

16.01.06 01:39

HAMAR (TV 2 Nettavisen): - Peter har sagt jeg skulle ta medalje her iallfall siden i sommer. Han må være synsk, sier Bøkko til TV 2 Nettavisen.

18-årigen Ådne Søndrål mener er Norges største skøytetalent noen gang fortalte før EM-start at han gikk for å bli blant de seks beste. Isteden endte han opp med allround-bronse, selv om han bare er juniorløper ennå.

- Extremely cool, var hans beskrivelse av pallplassen på den internasjonale pressekonferansen.

- Dette er uvirkelig. Tredjeplassen er det største jeg har vært med på, fastslår Bøkko, som før 10.000-meteren lovde å perse.

Deretter gikk 18-åringen utpå isen og senket sin egen rekord fra 13:27.99 til 13:24.09 og femteplass. Da gjorde det ingenting at lovde å gå på 13.20.

- Er du det største norske talentet noen gang?

- Norge har hatt mange store talenter, men det er kanskje mange år siden noen tok medalje så ung, svarer han diplomatisk.

Tidligere skøyteløper Ådne Sønderål sa etter Bøkkos løp at unggutten er det største skøytetalentet Norge noensinne har hatt.

- Håvard er garantert det beste skøytetalentet vi har hatt. Og med Norges historikk, sier det ganske mye. Han elsker det han holder på med, har alle toppidrettsutøver-egenskapene, og har vel egentlig ikke det genet som produserer melkesyre, ser det ut som, sier skøytesjef Finn Aamodt til TV 2 Nettavisen.

Mandag skal Bøkko feire med å sove til 13-14-tiden og sette mobilen på lydløs. Og fremover skal Bøkko bli bedre på 1500, hvor han tapte mest i helgens EM.

- Jeg håper å få gå lagtempo i OL, og kanskje 1500. Det er vanskelig å få være med på 5000 og 10.000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.