*Nettavisen* Sport.

Bøkko: - Vi tok sølv på tid

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

- Men cup er cup, og marginene var ikke på Norges side, konstaterer en skuffet Håvard Bøkko etter lagtempotapet.

28.02.10 03:07

VANCOUVER/OSLO (Nettavisen): Lagtempo på skøyter var på forhånd blinket ut som en øvelse Norge kunne ta gull i under Vancouver-OL.

Men slik skulle det ikke gå.

Norge tok seg videre til semifinalen med et nødskrik mot Sør-Korea, men kom til kort mot hjemmefavoritt Canada da det skulle kjempes om finalebillett fredag kveld.

Les også: - Totalt bananas

Ny olympisk rekord
Lørdag var det klart for bronsefinale for de norske gutta, men der tok Nederland raskt ledelsen og holdt den løpet gjennom. Laget gikk inn til ny olympisk rekord med tiden 3.39,95 minutter og slo Norge med 55 hundredeler.

- Løpet vårt er kjempebra. Vi går tre sekunder raskere enn i semifinalen igår, sier Håvard Bøkko til Nettavisen etter løpet.

- Sølv på tid
Fra gårsdagens semifinale var Fredrik van der Horst byttet ut med Mikael Flygind Larsen. Henrik Christiansen kompletterte det norske laget lørdag.

- Det er surt at vi møter et lag som er litt bedre enn oss. Vi hadde fått sølv om det gikk på tid, men cup er cup, sier Bøkko.

Han sikter til at tiden Canada vant finalen over USA på, var nesten sekundet dårligere enn den Norge kapret fjerdeplassen med.

- Sør-Korea gikk sitt beste løp her mot oss i kvartfinalen, Canada gikk sitt beste løp her mot oss, og Nederland gikk sitt beste løp her mot oss, konstaterer Bøkko.

- Tre stang ut
OL ble dermed ikke helt som man kunne håpe på Bøkkos vegne i forkant, selv om han sikret seg en bronsemedalje på 1500 meteren. På 5000 meter ble det fjerdeplass, mens han endte på femteplass på 10.000 meteren.

- Jeg føler det har vært tre stang ut, så heldigvis hadde jeg også en stang inn. Men jeg samler ikke på fjerdeplasser, understreker Bøkko.

Han sier seg tross alt fornøyd med OL.

- Jeg fikk heldigvis med meg en medalje. Det var målsettingen min før jeg kom hit, forteller han.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.