Bøkko etter seieren: - Jeg «safet» i siste indre

Foto: Erlend Aas

Sterk åpning av de norske sammenlagtfavorittene lørdag.

11.01.14 14:49

HAMAR (Nettavisen): Håvard Bøkko er sammen med Sverre Lunde Pedersen Norges to største sammenlagtfavoritter under helgens Allround-EM på Hamar.

I fraværet av nederlandske Sven Kramer er Bøkko en av de soleklare favorittene til å vinne helgens mesterskap.

Vant
Og Bøkko kunne ikke ha åpnet mesterskapet på en bedre måte.

På tiden 36,00 sekunder vant han 500-meteren på Hamar, syv hundredeler foran polske Konrad Niedzwiedzki og Zbigniew Brodka på tredjeplass.

- Det gikk etter planen. Jeg fikk en god start og en bra rygg. De første 300 meterne var veldig bra, men så "safet" jeg litt på siste indre. Jeg traff klossene litt tidlig. Det var et lite hvileskjær der, men jeg tapte ikke noe særlig på det. Jeg er fornøyd med å komme i mål på god tid og være med i sammendraget, sa Bøkko til NTB etter seieren.

Lunde Pedersen ble nummer ni, 68 hundredeler bak Bøkko.

Bøkkos kanskje største utfordrer i sammendraget, Jan Blokhuijsen, ble nummer syv på 500-meteren, 62 hundredeler bak nordmannen.

Norges tredje herreløpet under mesterskapet, Fredrik van der Horst, ble nummer 18 på den første øvelsen, og han endte 1,08 sekund bak Bøkko.

Neste øvelse for gutta er 5000-meter senere i ettermiddag, og Bøkko er spent på hva han kan få til der.

- Det blir viktig å skru om bryteren, få glemt dette litt og lade opp. Teknikken har sittet bedre på trening i det siste, men det er vanskelig å få det ut på løp. Jeg må jobbe med det, sa Bøkko

Sterk åpning av Njåtun
Også den norske sammenlagtfavoritten for kvinner åpnet sterkt lørdag.

Njåtun gikk i par med italienske Francesca Bettrone, og den norske jenta snek seg akkurat foran italiereneren, etter en sterk avslutning. Hun gikk i mål på tiden 40,19 sekund, noe som er litt under sekundet svakere enn hennes personlige rekord.

Asker-jenta endte som nummer ti på 500-meteren, og ligger godt an i sammendraget. Det er først på de litt lengre distansene det forventes at hun skal kline til.

Åpningsdistansen ble vunnet av nederlandske Ireen Wüst på tiden 38,700 sekund. Wüst regnes som en av de store sammenlagtfavorittene under helgens mesterskap, sammen med russiske Julia Skokova.

Skokova ble nummer tre på 500-meteren med tiden 39,010.

Tsjekkiske Karolina Erbanova ble nummer to med tiden 38,8 sekund, etter at hun passerte målstreken liggende på ryggen.

Øvrige norske jenter etter den første øvelsen:
17. Sofie Haugen. 40.80 sekund.
25. Camilla-Hallås Farestveit. 42,15 sekund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.