- Håvard Bøkko må få lov til å trene med Peter Mueller utenom de periodene der landslaget er samlet foran mesterskap og OL, sier landslagstrener Jarle Pedersen til Nettavisen.

Gjennom sin far Eirik Bøkko har Norges beste skøyteløper tatt til orde for at han skal kunne bruke Peter Mueller som treningsrådgiver etter at Mueller fikk sparken for sine uttalelser til Maren Haugli.

- Håvard må velge
Skøyteforbundet har ikke villet si hvor de står i saken, annet enn at det er uaktuelt å hyre inn Mueller som offisiell trener, og at forbundet skal ha et møte torsdag der saken blir diskutert.

Nå forteller derimot landslagstrener Jarle Pedersen at det er helt opp til Håvard Bøkko selv om han vil bruke Mueller.

- Velger han å trene med Peter når det ikke er landslagssamlinger, er det ok. Hvis han velger å trene med oss, er det også ok. Det viktigste er at Håvard tar et valg og står for det. Vi kan ikke nekte ham å trene med Peter og kommer ikke til å gjøre det heller, utenom de periodene vi er samlet med laget. Da må han trene med oss, sier Pedersen.

- Respekterer valget
Han forstår godt at det er spesielt for Bøkko å få en så brå avslutning på et nærmere seks år langt samarbeid med Mueller.

- Det er ingenting som vil glede meg mer enn om Håvard presterer topp, uavhengig av hva slags valg han tar. Dersom Håvard mener han presterer best med å samarbeide med Peter, så aksepterer og respekterer jeg det, sier Pedersen.

Landslagstreneren forteller at han og assistent Johann Olav Koss hadde en lang samtale med Håvard og Hege Bøkko etter løpene i Salt Lake City.

- Håvard sier at han har tillitt til oss, men at han kjenner Mueller bedre etter seks år og har enda mer tillit og tro på ham, sier Pedersen.

Samme standpunkt
Skøyteforbundet har tidligere stilt seg negativt til et samarbeid mellom Bøkko og Mueller, selv utenfor landslagssamlingene. Nå skal pipen ha fått en annen lyd.

- Skøyteforbundet og Olympiatoppen har samme standpunkt som meg. Det som ikke er aktuelt er å ha Mueller på isen eller på trening når hele laget er samlet. Det er mange skøyteløpere som har benyttet seg av private trenere på si tidligere, for eksempel Haugli-søsknene. Vi har ingen spesielle regler vis-a-vis Peter Mueller, sier Jarle Pedersen.

- Skøyteforbundet har tidligere sagt at de kan nekte å ta ut Håvard Bøkkotil løp dersom han samarbeider med Mueller?

- Jeg kan aldri tenke meg at Håvard får startnekt. Alle er interessert i at Håvard skal prestere så bra som mulig, sier Pedersen.

Oppklaring torsdag
Torsdag møtes alle partene til oppklaringsmøte. Da vil kursen videre bli staket ut.

- Håvard Bøkko kommer også. Da får vi snakke om hva han velger å gjøre rent praktisk. Som sagt har forbundet visse ufravikelige prinsipper i forhold til Peter Mueller. Han kan ikke tas inn i varmen i en trenerrolle, men Håvard står altså fritt til å ha ham som privat trener uten om samlingsperiodene og mesterskapene, avslutter Pedersen.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene