Gå til sidens hovedinnhold

Bøkko knust av historiske Kramer

Men nordmannen kom seg på pallen i EM.

Sven Kramer hadde allerede før søndagens 10.000-meter i allround-EM sikret seg en suveren ledelse på hjemmebanen i Heerenveen.

Og som ventet knuste Kramer all motstand da han gikk inn på tiden 12.55,98 på 10.000-meteren. Nederlenderen tok dermed sitt sjette EM-gull, noe kun landsmann Rintje Ritsma har klart tidligere.

Det var derimot knyttet mer spenning til kampen om andreplassen.

Norsk duell
På forhånd var det ventet at kampen om sølvet skulle stå mellom Jan Blokhuijsen fra Nederland og nordmennene Håvard Bøkko og Sverre Lunde Pedersen.

Pedersen og Bøkko var parmotstandere på søndagens 10.000-meter, mens Blokhuijsen gikk mot vinneren Kramer.

Det ble Bøkko som skulle trekke det lengste strået i den norske duellen søndag. Bøkko som lå på andreplass i sammendraget før 10.000-meteren gikk inn på tiden 13.08,16. Noe som ga ham en foreløpig ledelse i sammendraget, og en foreløpig andreplass på 10.000-meteren bak belgiske Bart Swings.

Pedersen som imponerte med en tredjeplass på 1.500-meteren klarte ikke å følge landsmannen, og gikk i mål på tiden 13.12,86. Det holdt likevel til en foreløpig tredjeplass.

Nederlandsk festaften
Men det skulle bli nederlendernes festaften på hjemmebane søndag.

Blokhuijsen gikk nemlig også fort i duellen mot Kramer og gikk inn på tiden 13.01,60. Noe som holdt til en andreplass i mesterskapet.

Dermed måtte Bøkko nøye seg med bronse, mens Lunde Pedersen tok fjerdeplass.

Kommentarer til denne saken