Etter at Johan Kaggestad torsdag trakk seg som Olympiatoppens mann på skøytelandslaget, er det på ny fullt kaos rundt Håvard Bøkko.

Aftenposten skriver fredag at Bøkko truer med å trekke seg fra landslaget.

Det bekreftes langt på vei av Bøkkos far Eirik Bøkko.

- Vi må vurdere ting og tang, men har ikke sagt noe absolutt på dette. Håvard har skissert en løsning på problemet. Vi forventer at Olympiatoppen og Skøyteforbundet kommer med en tilbakemelding i løpet av dagen, sier Eirik Bøkko til Nettavisen.

Bruker helgen til å bestemme seg
Den tilbakemeldingen kan avgjøre Håvard Bøkkos fremtid på skøytelandslaget.

- Han må bruke helgen til å tenke seg om, sier faren.

- Hva vil være den beste løsningen for Håvard?

- Det mest ideelle er at han fortsetter på landslaget sammen med de andre løperne og støtteapparatet, som Håvard har stor tillit til, sier pappa Bøkko.

- Godt forhold til landslagssjefen
Det er konflikten med Johann Olav Koss som har gjort at Bøkko nå igjen vurderer å trekke seg fra landslaget. Koss har flere ganger irettesatt Bøkko, noe som har falt Norges beste skøyteløper tungt for brystet.

- Håvard har et veldig godt forhold til landslagstrener Jarle Pedersen, er alt Eirik Bøkko vil si om den saken.

Ervik kan bli nøkkelen
Bakgrunnen for at Bøkko-vennlige Johan Kaggestad sluttet, var blant annet at Kaggestad hentet inn Eskil Ervik som Bøkkos støttespiller på landslaget bak Koss' rygg. Det mislikte den assisterende landslagssjefen sterkt, og Ervik sitt engasjement ble dermed avsluttet etter under en uke.

Mens Aftenposten hevder at enten Johann Olav Koss eller Håvard Bøkko kommer til å forlate landslaget, er Nettavisen kjent med at Eskil Ervik kan bli nøkkelen til en annen løsning.

Bøkko skal være villig til å fortsette på landslaget selv om Koss fortsetter, men bare dersom Eskil Ervik igjen blir tatt inn i landslagsvarmen som en støtteperson.

Det er allerede klart at Koss ikke har noe med Bøkko å gjøre på isen under landslagstreningene lenger. Mens Koss blant annet har hovedansvaret for Maren og Sverre Haugli, har landslagstrener Jarle Pedersen blant annet hovedansvaret for Håvard og Hege Bøkko.

Utenom landslagssamlingene trenes de to Bøkkoene av tidligere landslagstrener Peter Mueller.

Går uansett i OL
Skulle det ikke bli en løsning mellom partene og Bøkko velger å forlate landslaget, vil det ikke gå ut over Bøkkos OL-deltagelse.

- Han er tatt ut til å gå i OL, så det endres ikke selv om han hypotetisk sett skulle bryte ut av landslaget, bekrefter Knut Ludahl i Norges skøyteforbunds styre overfor Nettavisen.

Nettavisen fikk fredag morgen ikke tak i skøytepresident Vibecke Sørensen eller Olympiatoppens sjef Jarle Aambø, som har steppet inn i Johan Kaggestads gamle rolle.