*Nettavisen* Sport.

Bøkko revansjerte seg

Foto: AP/SCANPIX

Gullet forsvant i første indre, men medaljehåpet lever.

09.01.09 20:20

Håvard Bøkko, Norges skøytehåp i helgens allround-EM i Heerenveen, hadde en plan. Den gikk ut på å gå en gnistrende 500 meter og dermed legge press på rivalen Sven Kramer fra Nederland. Målet var å slå Kramer med halvsekundet.

Slik skulle det imidlertid ikke gå. For Bøkko var svært nære på å ta telling allerede i første sving på åpningsdistansen, måtte nedi med hånden og tapte verdifull tid. Han gikk i mål til tiden 37,36 sekunder og en 15.-plass. Det er langt under pari. Til sammenligning fikk Kramer 36,47 og tok kontroll fra første stund.

- Glapp på venstreskjæret
- Det gikk så fort, jeg glapp på venstreskjæret. Når all tyngde er på venstreskjæret, er man ferdig. Dessuten kom det en i ytre bane, sa han etter 500-meteren, ifølge NTB.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRØST: Håvard Bøkko fikk trøst av Johan Kaggestad etter feilskjæret på 500 meter. Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX

Dermed var gullhåpet over omtrent før EM hadde startet, men mulighetene til en pallplassering ville leve videre i beste velgående dersom Bøkko leverte en sterk 5000 meter senere fredag.

Comeback-Bøkko
Det gjorde han. Kun storfavoritt Kramer gikk fortere enn nordmannen. Kramer fikk 6.15,76 og er i ferd med å feste et godt grep om det edleste metallet.

Bøkko gikk inn til 6.18,51. Det fører ham opp på en tredjeplass i sammendraget når to distanser er unnagjorte. Lørdag venter 1500 meter, før alt skal avgjøres på 10.000 meter søndag.

En av Bøkkos argeste konkurrenter, Enrico Fabris, ble disket. Dermed lukter det sølv hvis Bøkko kan fullføre mesterskapet med stil.

De øvrige norske sørget for en god avslutning på fredagen. Sverre Haugli ble nummer fire med 6.25,11, Øystein Grødum 6.32,56 og ble nummer åtte, mens Lars Kvaalen ble nummer 16 med tiden 6.44,87.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene
Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag