*Nettavisen* Sport.

Bøkko sikret ekstra VM-plass

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

- Dette var kjempebra og det vi håpet på, sier Johann Olav Koss.

10.01.10 15:11

HAMAR (Nettavisen): Lørdag gikk Hege Bøkko en kanonbra 500 meter, og fulgte opp med personlig rekord også på 3000 meteren.

Søndag gikk det litt tyngre på 1500 meteren. Tiden 2.02.23 var noen sekunder bak hennes tidligere bestenotering, og holdt til 13. plass.

- Jeg er ikke helt fornøyd. Det var tungt fra start til mål. Jeg hadde ikke så mye sprut som på 500 meteren i går, sider Hege Bøkko til Nettavisen.

Får ikke gå 5000 meter
Etter tre løp endte hun på 11. plass i sammendraget, men på grunn av at plasseringen hennes på gårsdagens 3000 meter ikke ble bedre enn en 20. plass, får hun ikke gå den avsluttende 5000 meteren.

- Jeg datt akkurat utenfor, men det er kanskje greit at jeg ikke skal gå. Det har vært kjempegøy, men det var en lang og hard dag i går, så jeg er sliten nå, sier Bøkko.

18-åringen mener brorens fall og tidlige exit på gårsdagens 500 meter ikke spilte inn på hennes egne løp.

Sikret ekstra VM-plass
Hege Bøkko klarte uansett den viktigste oppgaven for helgen. Sammenlagtplasseringen hennes skaffet Norge en ekstra plass i allround-VM senere i sesongen.

- Jeg var veldig nære i fjor, og klarte det i år. Det var bra. Så får jeg klare 5000 meteren neste år, sier Bøkko.

Alt i alt har helgen vært en opptur for ungjenta.

- Jeg fikk tredjeplass på 500 meter, noe jeg aldri hadde trodd, så jeg er veldig fornøyd med helga, sier Bøkko.

Det støtter landslagets assistenttrener Johann Olav Koss fullt opp om.

- Hege gikk en god 3000 meter og en fantastisk 500 meter. Hun skuffet litt på 1500 meter, men har vist at hun er en jente for fremtiden. Hun klarte målet med å skaffe Norge to VM-plasser, så det var kjempebra, sier Koss til Nettavisen.

Fornøyd med de norske

Han er også svært fornøyd med Norges to andre kvinnelige EM-deltakere.

- Maren Haugli hadde en veldig god 1500 meter, mens Ida Njåtun virkelig klarte å hevde seg. Hun har fått et løft i forbindelse med EM, mener Koss.

- Tatt store steg
18 år gamle Ida Njåtun er enig.

- Jeg føler jeg har tatt store steg den siste tiden. Det var utrolig gøy å få være med. Det er litt rart å gå foran så mange tilskuere. Selv om det var litt tungt på 3000 meteren i går, er jeg fornøyd totalt sett. Jeg har aldri vært så nær toppen på 1500 meter før, sier Njåtun til Nettavisen.

Også hun satte personlig rekord på lørdagens 500 meter, men det var én ting hun irriterte seg over.

- Det er typisk at Hege skulle klare å slå meg med en hundredel på 1500 meteren, sier Njåtun med et smil om sin gode venninne.

Njåtun endte på 16. plass i sammendraget etter tre løp. Siden alle de tre norske jentene klarte dette, betyr det at Norge i neste års EM får ha med fire kvinnelige skøyteløpere.

Maren Haugli ble beste norske løper på søndagens 1500 meter. Hun fikk tiden 2.01.67 og fikk dermed en 10. plass. Sammenlagt ligger Haugli på 9. plass før den avsluttende 5000 meteren.

Her finner du alle resultatene fra EM.

http://live.isuresults.eu/2009-2010/ek-hamar/index.htm

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.