Gå til sidens hovedinnhold

Bøkko sjokkerte Kramer

Håvard Bøkko presset Sven Kramer - men nederlenderen fant superkreftene sine til slutt.

Nok en skøytesesong er i gang. Og også i år er det Sven Kramer alle vil slå. Håvard Bøkko har vært den nærmeste til å tukte nederlenderen de siste sesongene, men ennå har det ikke lyktes Bøkko å ta luven av Kramer.

Lørdag var det imidlertid ingen tvil om at Bøkko har skumle hensikter denne OL-sesongen. I Heerenveen gikk nordmannen ut i siste par på 5000 meter, mot nettopp Kramer. Og Bøkko gikk ut knallhardt, med en klar intensjon om å skremme Kramer.

Og da løpet var over halvgått var det ingen tvil om at Kramer skulle jobbe for å slå Bøkko. Nordmannen var nemlig nesten et sekund foran midtveis, og Kramer så tom ut. Dermed så det ut til at Bøkko kanskje endelig skulle lykkes med å slå nederlenderen.

Men det er ikke uten grunn at Sven Kramer har vært nærmest utilnærmelig de siste årene. For da Kramer så mest sliten ut, våknet monsteret. Han trøkket til og tok kraftig innpå Bøkko. Til slutt var det Bøkko som ikke hadde mer å gi, Kramers sluttspurte ble for sterk og nederlenderen tok nok en seier på tiden 6.16.29.

Bøkko endte til slutt på 3.plass med tiden 6.17.10. Bob de Jong fra Nederland gikk et kjempeløp og snek seg mellom Kramer og Bøkko, med tiden 6.16.38.

Sverre Haugli var også i aksjon i A-gruppen, og gikk inn til en 12. plass med tiden 6.30.32.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken