*Nettavisen* Sport.

Bøkko ute av EM

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Håvard Bøkko falt på åpningsdistansen og skadet skulderen.

09.01.10 14:57

HAMAR/OSLO (Nettavisen): Håvard Bøkko så ut til å få svært vondt da han smalt inn i sikkerhetsputene i siste sving på 500 meteren under EM på Hamar lørdag.

Han gikk likevel etter hvert i mål på tiden 1.14,68, mens han holdt seg til skulderen. Etter løpet forsvant han rett i garderoben.

Overfor Nettavisen kan landslagstrener Johann Olav Koss bekrefte at Bøkko nå er nødt til å trekke seg fra mesterskapet.

- Håvard Bøkko er ute av EM. Skulderen er ikke ute av ledd, men det er litt bevegelse i leddet. Vi må trekke ham fra resten av EM, sier Koss.

- Nå må han ha et par dager med ro uten bruk av skulderen. Håvard er selvfølgelig veldig skuffet. Jeg tror ikke det er noen fare for at OL ryker, fortsetter treneren.

Bøkko selv var så skuffet etter fallet at han ikke ønsket å uttale seg til pressen, men presseansvarlig Nina Farstad kunne fortelle følgende.

- Det var et godt løp helt til han gikk ned. Han hadde ikke følelsen av hva som skjedde, alt gikk så fort, forteller Farstad.

- Håvard er fryktelig lei seg. Han synes det er kjedelig å skuffe alle som har kommet til Vikingskipet for å heie på ham, sier hun.

Skulderen som Bøkko skadet lørdag, er for øvrig den samme som han opererte i sommer.

Polske Konrad Niedzwiedzki vant løpet på 36,07, mens favoritten Sven Kramer gikk i mål på 36,60, noe som holdt til en fjerdeplass.

Fredrik van der Horst ble best av de norske på 17. plass med 37,56. Henrik Christiansen ble nummer 21 med 37,81 og Sverre Haugli nummer 23 med 38,19.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.