*Nettavisen* Sport.

Bøkkos ønske avgjøres torsdag

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Vil Skøyteforbundet åpne opp for Peter Mueller igjen?

15.12.09 15:35

Mandag avslørte Nettavisen at Håvard Bøkko gjennom sin far Eirik Bøkko har tatt kontakt med Skøyteforbundet for å igjen få bruke Peter Mueller som trener.

- Vi ønsker et samarbeid der Mueller kan hjelpe til på Håvards trening og få ting på plass når det butter, sa Eirik Bøkko til Nettavisen, men understreket at det i så fall måtte skje i full forståelse med de nye landslagstrenerne og Skøyteforbundet.

Møte torsdag
Skøytepresident Vibecke Sørensen forteller at innspillet vil bli behandlet raskt.

- Vi hadde møte med Eirik Bøkko i går og fikk høre synspunktene. I dag kom landslaget hjem fra Salt Lake City, så på torsdag skal vi ha et evalueringsmøte med trenerteamet og Olympiatoppen, sier Sørensen til Nettavisen.

Hun sier det også vil bli gjennomført samtaler direkte med Håvard Bøkko.

- Selv om han selvfølgelig har hatt samtaler med det nye trenerteamet underveis, ønsker vi å oppsummere litt og se på det treningsopplegget som har vært lagt, sier Sørensen.

Raskt svar
Hun regner med å gi Bøkko et svar kort tid etter møtet, men kan ikke love at ønsket hans blir tatt til følge.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Sånn som situasjonen er, vet alle at forbundet har avsluttet samarbeidet med Mueller, og det er det vi forholder oss til. Men vi vil som sagt oppsummere og se på innspillene vi har fått. Møtet er på torsdag, og så vil vi så raskt som mulig etter det gi tilbakemeldinger på de spørsmålene Bøkko har hatt, sier Sørensen.

- Tror du Håvard Bøkkos dalende form har sammenheng med Peter Muellers avgang?

- Jeg tror nok Bøkkos noe dårligere prestasjoner har flere årsaker. Det må vi nå se på sammen med trenerteamet og Håvard, sier skøytepresidenten.

Gode tilbakemeldinger
Hun understreker at tilbakemeldingene fra laget på de nye trenerne har vært gode.

- Når vi ser på de øvrige resultatene er det flere som har prestert bra i Nord-Amerika, men også det kan ha flere årsaker. Uansett har tilbakemeldingene fra laget vært at det fungerer bra og at de er fornøyd med de nye trenerne, sier Sørensen.

Også Håvard Bøkko har tidligere sagt seg fornøyd med trenerløsningen med Jarle Pedersen og Johann Olav Koss, når Peter Mueller først fikk sparken.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.