Bøkkos skulder helt bra igjen

Foto: Poppe, Cornelius (Scanpix)

Vant testløp i Salt Lake City.

04.02.10 10:42

Farsen rundt skøytelandslaget etter sparkingen av Peter Mueller som landslagssjef har tatt fokus bort fra det sportslige i hele vinter.

Da det endelig skulle komme et avbrekk med EM på Hamar i starten av januar, falt Håvard Bøkko etter 300 meter på åpningsdistansen 500 meter og skadet skulderen sin.

Les også: Derfor tryna Bøkko

Testløp i Salt Lake City
Nå er skøytelandslaget i Salt Lake City og varmer opp til OL i Vancouver. Sent onsdag kveld norsk tid gikk gutta et testløp over 3000 meter. Der var Håvard Bøkko best med tiden 3.44,34 minutter.

Men kanskje gledeligst - han kjente ingenting til skulderen.

- Håvard har virket bra på de øktene vi har hatt her, og han kjenner ingenting til skuldra si. Han har trent som vanlig, og faktisk litt ekstra. Vi fryktet det verste da han falt i EM, men han er i rute, og jeg tror han kommer til å gjøre det bra i Vancouver, sier landslagstrener Jarle Pedersen til NRK.

Isen var ikke den beste, og derfor var Pedersen godt fornøyd med løpet.

- Håvard gikk et greit løp. Han åpnet på 28 blank, hadde to runder på 29 før han avsluttet med to 30-runder, men det var veldig tett bak ham, sier landslagssjef Jarle Pedersen til NTB.

Jevnt bak Bøkko
Bak Bøkko var det rimelig tett.

Sverre Haugli ble nummer to med tiden 3.48,11. Deretter fulgte Fredrik van der Horst med 3.48,55, Henrik Christiansen med 3.49,29 og Sverre Lunde Pedersen med 3.49,53.

Verdensrekorden på den noe uortodokse distansen 3000 meter er fortsatt norsk. Den tilhører Eskil Ervik, ble satt i Calgary i november 2005 og lyder på 3.37,28. Ervik var tiltenkt en plass på den norske lagtempolaget under OL, der distansen er nettopp 3000 meter, men han klarte ikke å komme i god nok form i årets comebacksesong og kom ikke med i OL-troppen.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag