RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Bokse-thriller x 2 i Tokyo

Sist oppdatert:
Hjemmebokserne Hozumi Hasegawa og Eagle Kyowa var begge nær ved å miste sine WBC-titler i mandagens boksekamper i den japanske hovedstaden.

Japanske boksetilhengere fikk glede seg over to dramatiske titteloppgjør mandag kveld. WBC-mesterne i henholdvis bantam og stråvektklassene måtte begge kjempe sine livs kamper for å ikke se sine titler forsvinne ut av landet med sine meksikanske utfordrere. Det er thrillere som disse som har gjort boksesporten så populær i landet de siste tiårene.

Blodig bantamvektsoppgjør
Hozumi Hasegawa gjorde sitt tredje forsvar av WBC-tittelen i bantamvekt mot nummer seks rangerte Genaro Garcia. Southpaw-mesteren ble satt på defensiven umiddelbart i det kampen begynte da den hardtslående utfordreren gikk til angrep og etablerte et mønster som skulle vare de neste tolv rundene. Elegant kontraboksing fra Hasegawa holdt kampen svært jevn, men det var mesterens to nedslagninger av utfordreren i henholdvis fjerde og åttende runde som utgjorde forskjellen i mellom de to i poengprotokollene. En kuttskade i øyeregionen på tittelholderen var alltid en potensielt avgjørende faktor i kampen og sannsynligvis en del av motivasjonen til Garcia, som presset mesteren til siste sekund.

Med seieren over meksikaneren forsvarte Hasegawa dermed sin tittel og posisjon som den nest beste bantamvekteren i verden i følge til rankingen til Ring Magazine.

Utfordrer Garcia har tidligere beseiret vektklassens éner, Rafael Marquez, på knockout.

Små menn bød på stor kamp
WBC-mesteren i stråvekt (47,7 kg) Eagle Kyowa fikk virkelig kjørt seg i sitt tittelforsvar mot Lorenzo Trejo. Den meksikanske veteranen var i forkant av kampen urangert og ansett for å være en overkommelig motstander for minimumvektklassens nummer fire rangerte utøver, men japaneren var kun et hårstrå fra å være hovedpersonen i det som kunne ha blitt årets skrell i boksesporten.

Kyowa hadde full kontroll i kampens tidlige runder og det så ut som om det kun var et tidsspørsmål om hvor lenge Trejo ville holde ut da han ble sendt i canvasen allerede i tredje runde. Meksikaneren åpnet fjerde runde ved å gå til full offensiv mot mesteren og dette øyeblikket ble kampens vendepunkt. Kyowa gjorde sitt beste forsøk på kjempe mot veteranen på hans premisser i de to påfølgende rundene, men så seg bombet i senk ved to anledninger i sjette runde alene. WBC-tittelen var svært nære ved å skifte eier ved slutten av runden. Bokserne kjempet jevnt og hardt i kampens andre halvdel, men det var Kyowa som fikk tilkjent seieren med syltynne marginer etter det brutale oppgjøret.

Møtet med Lorenzo Trejo var japanerens tredje tittelforsvar. Kyowa har også holdt WBC-tittelen i en periode tidligere.

Japan sentralt på boksekartet
Tradisjonell boksing har blitt en svært populær sport i Japan i de senere tiårene. Nasjonen har i dag godt over to tusen aktive proffboksere, dvs. omtrent en proffbokser pr. 50.000 innbyggere. Til sammenligning har Norge en proffbokser pr. 666.000 innbyggere.

Japan har siden Masahiko "Fighting" Harada ble landets første verdensmester i 1962 levert flere gode navn til verdenstoppen. Også gode boksere fra vesten har gjort karrierer i Japan, deriblant russiske Orzubek Nazarov som var rangert blant verdens beste boksere uansett vektklasse på 1990-tallet. Regjerende WBA-mester i super-fjærvekt Edwin Valero har også gjort Japan til sin nye hjemmebane.

Det er særlig i de lavere vektklassene man ser en tydelig japansk tilstedeværelse på rankinglistene. Thailand og Sør-Korea er også godt representert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere