RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boksedronning abdiserer

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Regina Halmich gir seg mens leken er god.

Profesjonell kvinneboksing har mistet en av sine aller fremste utøvere etter at tyske Regina Halmich bokset sin avskjedskamp fredag kveld.

Den populære 31-åringen har i løpet av det siste tiåret dominert fluevektklassene og spilt en sentral rolle når det gjelder kvinneboksingens fremvekst og økte respekt og popularitet i Europa.

Avskjed på betingelse
En fantastisk boksekarriere var offisielt over i det Regina Halmich ble utropt til poengvinner over israelske Hagar Finer i Karlsruhe i går.

Halmich hadde på forhånd annonsert at hennes WIBF-tittelforsvar (Womens International Boxing Federation) mot Finer ville være siste stopp på en 55 kamper lang proffkarriere, men det lå likevel i kortene at boksedronningens planlagte tilværelse som pensjonist betinget en seier i finalekampen.

Tøff finale
Av den grunn vil 23-årige Hagar Finer for alltid huskes for å ha gjort et svært godt forsøk på å forlenge karrieren til fluevektslegenden. I ti intense runder presset hun tittelholderen til det ytterste og leverte like godt treffere som hun mottok under slagvekslingene.

Den visuelle opplevelsen av hvor tett kampen var ble forsterket ytterligere da Halmich pådro seg et kutt over neseroten, og flere av de 7,500 tilskuerne i arenaen fryktet at mesterens karriere stod i fare for å ende der så mange andre store karrierer har endt – på canvasen.

En følelse av lettelse var derfor å tyde i ansiktene til både hovedpersonen og publikum da Halmich ble annonsert som poengvinner med sifrene 97-94, 96-94 og 95-95.

- Jeg er ferdig som bokser nå. Jeg har nådd alle mine mål og nå venter nye utfordringer i andre bransjer, uttalte Halmich til pressen etter kampen.

Halmich anslås å tjent nærmere 80 millioner kroner siden karrierestart i 1994.

Blir forretningskvinne
Fremtiden for den nypensjonerte fluevekteren vil nå finne sted i kosmetikkbransjen. Halmich har i flere år eid sin egen kosmetikkforretning og boksekjendisen planlegger nå økt deltakelse i den daglige driften av det som til nå har vært overlatt til ansatte.

Halmich har også tjent gode penger som fotomodell ved siden av boksekarrieren. Hun er også en ettertraktet som studiogjest på tyske talkshow.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere