Marit Forsnes, som er medlem av domsutvalget i Norges Idrettsforbund, bekrefter opplysningene om dommen til VG.

Dommen er ikke offentliggjort, og Forsnes ønsker ikke å kommentere den ytterligere.

Srour bekrefter dommen

Nettavisen fikk reaksjoner fra Srour på avgjørelsen mandag formiddag. Han bekrefter å ha mottatt dommen.

- Det er overraskende. Jeg fikk vite det akkurat og har ikke rukket å lese dommen eller noen ting, så jeg får ikke sagt så mye, sier han til Nettavisen.

- Du fikk vite det akkurat?

- Ja.

- Hva er dine første tanker etter å ha fått vite det?

- At jeg synes det er rart at de ikke har tatt noen av våre innsigelser i betraktning. Jeg fikk høre at jeg hadde fått ett år om det kun var meldeplikten. Så jeg blir dømt for EPO-saken og det synes jeg er rart, sier han.

Srour varsler at han nå vil ta saken enda et steg videre for å renvaske seg selv.

- Jeg kommer til å anke selvfølgelig. Jeg må det.

- Du vil ta det enda høyere opp i systemene?

- Ja, jeg klarer ikke å leve med ikke å anke, tror jeg.

- Er det noe du har bestemt deg for allerede, eller som du skal snakke med advokaten din om?

- Jeg har nok bestemt meg, tror jeg.-Det som skuffer meg er at de ikke har tatt noe av det jeg har sagt, i betraktning. Det er det jeg tenker er rart.

Se Hadi forklare seg i NIFs domsutvalg under:

Positiv dopingprøve

Det var 4. september i 2019 at det ble kjent at Tønsberg-bokseren hadde avgitt positiv dopingprøve. Den gangen var den da 23 år gamle Srour en del av profflaget Team Sauerland.

Srour avga først en positiv A-prøve, og den 13. september bekreftet han på egen Facebook-side at også B-prøven var positiv.

24 år gamle Srour testet positivt på syntetisk EPO. Han har hele tiden hevdet sin uskyld og sier at han aldri har inntatt stoffet. Han leverte den positive A-prøven 5. juli 2019, et tidspunkt da han etter eget utsagn hadde ferie og nettopp hadde vært på festival.

– I tillegg til at tidspunktet ikke stemmer, har jeg verken ressurser, kapasitet, team eller leger til å ta dette stoffet. Det kan kun komme inn i kroppen ved at du sprøyter det inn, sa han for litt over et år siden.

Senere ble det også kjent at Srour har brutt reglementet for meldeplikt en rekke ganger.

I september ble det gjennomført muntlige forhandlinger i domsutvalget til Norges Idrettsforbund. Disse forhandlingene ble gjennomført på Ullevaal stadion.

(©NTB)