RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boksespillet som banker alle

Mange har prøvd, og mange har feilet. Nå kommer oppfølgeren til det eneste spillet som har klart det: Å lage et godt boksespill.

Det å lage et boksespill som var morsomt å spille så nesten ut som en umulighet før EA Sports ga ut sitt Fight Night for drøyt ett år siden. Deres store innovasjon var å bruke spillspakene på en helt ny måte, man tok over kontrollen over armene til bokseren i tillegg til deres kroppsbevegelse med en svært innovativt kontrollsystem. I tillegg til at man la inn en utrolig god karrieremodus sammen med EAs vanlige vidunderlige presentasjon.

Nå er oppfølgeren her. Dette er ingen revolusjon over oppfølgeren, men her det mange små nyheter som gjør spillet mye mer gjennomført. Karrieremodusen er bedre, treningsmodulen oppgradert, man tar kontrollen over bokseren mellom rundene for å jobbe med de verste problemområdene (det er ikke lett å bokse når hele leppen har sprukket...) i tillegg til andre små, og gode detaljer. Et nytt slag har også kommet: The Haymaker. Et virkelig hardt slag som har et klart problem: For å få det til må du faktisk åpne opp forsvaret kanskje akkurat litt for mye.

I karrieremodusen kjemper du deg oppover karrierelisten og vinner penger. Penger du kan bruke på babes, klær, egne temasanger og kanskje mer viktige ting som trenere og bedre boksehansker. Alt i alt en virkelig god pakke.

Les mer om spillet her

Grafikk og lyd
Dette er et av de sportsspillene som ser best ut, uansett sjanger. Detaljene på ansikt, tilskuere, lyden av en boksehanske som slår haken opp mot pannen er så gode at du lurer noen ganger på hvor sunt det er å spille dette spillet. Kommentarene som gjøres av Joe Tessitore er meget gode og ting som svette og blod ser nesten for realistisk ut. Det eneste jeg ville klage litt på er muligheten til å faktisk være en bokser som liker rock, og ikke bare rap....

Hvor lenge spiller du det?
For det første tar det sin tid å komme oppover listen over de beste bokserne, og det er ikke bare lett å slå de aller beste bokserne. Du må prøve lenge og skaffe deg riktig strategi for hver av bokserne du møter. I starten er det stort sett nok å slå rett fram og mye, men etterhvert ender det bare med at du blir knocket ut i andre runde.
I tillegg kan du spille på nett og mot andre på din egen maskin.

Det eneste som trekker noe ned er lastetiden på alle plattformer (verst er det på Playstation 2) og det at det faktisk kan bli noe likt (som boksing i det virkelige liv) etter fire-fem timer med spilling i ett strekk.

Men, dette er morsomt, utrolig godt laget og en klar vinner på guttekveldene. Mama said knock you out!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere