Det franske sykkeltalentet Nacer Bouhanni har fått sitt store gjennombrudd i 2012. 21-åringen slo fjorårets spurtkomet Marcel Kittel i sitt første ritt for året, og har fulgt opp med imponerende plasseringer i hele februar.

Bouhanni har vært innblandet i åtte massespurter i årets sesong, hans dårligste plasseringer er sjetteplassene i de to innledende etappene i Tour of Oman.

I det asiatiske 2.HC-rittet viste Bouhanni at han allerede er blant sykkelsportens raskeste menn.

- Det er et veldig sterkt felt her, med mye spurtere. Jeg har slått en del av dem, men som spurter tenker man bare på å krysse målstreken først, sier Bouhanni til cyclingnews.com.

De første månedene av sykkelsesongen er ofte preget av kaos og uorganiserte avslutninger. Verdensmester Mark Cavendish er blant rytterne som har måtte smake asiatisk asfalt i sesongstarten.

Lotto-Belisol er det eneste laget som har klart å kontrollere kamphanene i Oman, skal vi tro Bouhanni.

- Greipels lag har kontrollert det litt for han og han har fått gode opptrekk. Bak han er det hardt, du må kjempe for plassen din, forklarer unggutten fra Épinal i det nordøstlige Frankrike.

- Jeg har ikke noe opptrekk, men jeg prøver å skjule meg under etappen og forsøker alene eller med William Bonnet som opptrekker i avslutningen, fortsetter han.

Bokset med verdensmester
For å ta steget opp blant de aller raskeste i feltet har Bouhanni benyttet ukonvensjonelle metoder. Unggutten har sparret med det franske landslaget i boksing.

Selv om boking og sykling ikke er idretter som lett kombineres er det her Bouhanni har sine talenter. Franskmannen var en lovende bokser i sine yngre dager.

- Jeg bokset litt i vinter, i seks til åtte uker. Jeg har alltid bokset og var på treningsleir med det franske landslaget i vinter. De profesjonelle var med, inkludert Hassan N’Dam (WBA-mester i mellomvekt), forteller den boksende syklisten.

- Det er flott for eksplosiviteten og det er bra kardiovaskulær trening. Man får også trent hele kroppen. Som syklister får vi ikke mye trening i overkroppen, men det gjør mye godt for meg. Jeg får jobbet med muskelgrupper jeg ikke får på sykkelen, fortsetter FDJ-BigMat-syklisten.

Bouhanni understreker at han legger bort boksehanskene i sykkelsesongen, for å unngå skader.

- Det handler om å vinne sykkelritt
Sammen med FDJs spurttalent Arnaud Demare har Bouhanni overbevist i sesonginnledningen. Duoen vil se etter flere seiersmuligheter i de kommende rittene. De franske guttene representerer en veldig lovende generasjon franske syklister.

Lørdag vant den lovende franskmannen Romain Hardy den første etappen av Tour du Haut Var.

- Fremfor alt handler det om å vinne sykkelritt, forteller Bouhanni.

Sylvain Chavanel og Thomas Voeckler har lenge båret fransk sykling på sine skuldre, men det er mange lovende franskmenn på vei opp i verdenseliten i år. Blant annet Bouhanni, Demare og Offredo i FDJ.

Bouhanni skal primært representere laget i franske og belgiske ritt fremover, men har ingen spesielle mål med det første.

- Jeg har ingen spesifikke mål. Har jeg en sjanse vil jeg prøve å vinne ethvert ritt jeg sykler, sier han.