Gå til sidens hovedinnhold

Boksetalentet Srour har signert millionavtale med Team Sauerland

Som Nettavisen tidligere erfarte, har Hadi Srour (23) signert med det tyske promotorselskapet som tidligere hadde Cecilia Brækhus i stallen.

Srour er ubeseiret på sine tre proffkamper, og vant sist på poeng under Kai Robin Havnaas stevne i Arendal i begynnelsen av mars.

Onsdag morgen kunne Nettavisen erfare at bokseren, som representerer Tønsberg-Kameratene, er signert av Sauerland, og noen timer senere kom det tyske promotorselskapet med en pressemelding som bekreftet nyheten.

Det betyr at Srour nå er Havnaas rekkekamerat i promotorselskapet.

- Alt er tilrettelagt for at dette skal bli stort, så nå må jeg gjøre resten av jobben, sier Srour til Nettavisen og legger til at det er en drøm å få proffkontrakt.

Nå kommer han med klar melding før han går løs på profftilværelsen på heltid.

- Jeg er den neste idrettsstjernen i Norge. Jeg har sagt at jeg er arvtakeren til Cecilia Brækhus, og alt faller på plass nå, er hans klare beskjed.

Srour har et uttalt mål om å bli olympisk bokser i Tokyo i 2022. Det får han muligheten til tross proffkontrakten med Sauerland.

- Jeg er imponert over hva jeg har sett av Hadi så langt. Han er fargerik karakter, både i og utenfor ringen, og med hans personlighet og boksekvaliteter tror jeg han har potensial til å nå langt, sier promotor Nisse Sauerland i en pressemelding.

Millionavtale

Srours treårsavtale med promotorselskapet som har base i Tyskland skal være forholdsvis gullkantet.

Etter det Nettavisen erfarer, har avtalen en totalramme på om lag én million kroner for bokseren som blant annet bokset under begge Cecilia Brækhus' stevner i Oslo Spektrum.

Srour gikk også kamp på Brækhus' stevne i Bergen i 2017, og er tidligere både norsk og nordisk mester i 64-kilosklassen. Srour har tidligere hatt énkampskontrakt med Sauerland, men skal ha imponert såpass at han nå er belønnet med en kontrakt som i utgangspunktet strekker seg over tre år.

- Jeg ser frem til å komme tilbake i ringen og fortsette der jeg slapp. Jeg bokser for å underholde publikum, og jeg har alltid noen ess i ermet. Min forrige motstander kom seg så vidt gjennom kampen, men min neste vil ikke klare å stå distansen, sier Srour i pressemeldingen fra Sauerland.

Han blir i så fall neste nordmann under vingene til promotoselskapet som hadde Cecilia Brækhus i stallen før hun gikk over til sitt eget selskap First Lady Promotion.

Les mer

Brækhus vil kjøpe Morten Andreassen ut av First Lady Promotion

Lagkamerat med Havnaa

Siden den gang har cruiservektbokseren Kai Robin Havnaa signert for Sauerland, og 30-åringen sikret seg nylig det internasjonale tittelbeltet i IBO-forbundet etter å ha vunnet på teknisk knockout mot Rad Rashid i Arendal.

Srour på sin side har for det meste møtt såkalte «journeymen» under sin hittil korte tid som proffbokser.

Begrepet handler om boksere som stort sett reiser på stevner rundt om i verden uten å ha særlig sjanser for å vinne, men som går mange kamper for å gi unge og uerfarne boksere verdifull kamptrening.

Nå blir Srour, som har over 100 seire som amatørbokser på CV-en, andre nordmann i stallen til selskapet som ifølge deres hjemmeside har både Arthur Abraham, Mikaela Laurén og Klara Svensson i stallen.

Les mer

Havnaa vant internasjonal tittel etter knockout

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar