Boli-dobbel senket Bodø/Glimt på Nadderud

MÅLSNIK: Franck Boli fant veien til nettmaskene to ganger mot Bodø/Glimt.

MÅLSNIK: Franck Boli fant veien til nettmaskene to ganger mot Bodø/Glimt. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Bodø/Glimt tapte sin første kamp i Eliteserien denne sesongen.

28.04.19 20:51

STABÆK - BODØ/GLIMT 2-0

NADDERUD STADION (Nettavisen): Det ble en flott dag for Stabæk hjemme på Nadderud, etter at Bodø/Glimt ble beseiret 2-0 i den femte runden av Eliteserien 2019.

Toppscoreren fra 2018-sesongen, Franck Boli, viste seg frem fra sin beste side og satte to scoringer for et Stabæk som tidvis kjørte de gulkledde fra nord i senk på kontringene.

Med sine to scoringer er Boli, i skrivende stund, delt toppscorer i Eliteserien med fire mål. Torgeir Børven i Odd og Magnus Wolff Eikrem i Molde har også notert seg for fire scoringer så langt denne sesongen.

I Eurosport-studio var tidligere Glimt- og Rosenborg-trener veldig begeistret over det han hadde sett fra Boli.

- De (Glimt) får smake sin egen medisin. De ligger og stanger når de spiller mot etablert forsvar. I tillegg vet vi at Boli elsker kontringer. Det lukter mål av ham 24 timer i døgnet, sa Ingebrigtsen.

53-åringen, som ledet Glimt mellom 2008 og 2011, mente at Glimt rett og slett ikke taklet det å ha ballen mer enn laget fra Bærum:

- Glimt har hatt ballen i 70 prosent av tiden, og det har de vel ikke hatt siden 70-tallet. De finner ikke helt ut av å ha ballen så mye, det er ikke deres styrke. De sliter med å bryte ned et godt strukturert Stabæk-lag.

Dette var en oppsummering Glimt-trener Kjetil Knudsen kunne si seg enig i:

- De var veldig tydelige på at vi skulle styre kampen, og det ville vi også. Vi er gode i den fasen av spillet også. Men når vi skaper den type brudd som vi gjør, da får vi smake vår egen medisin. Det er helt riktig. Men jeg er skuffet over måten vi slipper de til på. Det skal vi være for gode til, og det skal vi kunne unngå, sier Knutsen til Nettavisen etter kampen.

- Vi er ikke tøffe nok, vi er naive med tanke på hvordan målene kommer og så synes jeg vi er høyere på banen i den andre omgangen. Men det er det samme der. Det er ikke den enkeltmannsprestasjonen, det er ikke nok gjennombruddskraft og ikke nok sluttprodukt.

For Bodø/Glimt er søndagens tap det første nederlaget Kjetil Knutsens menn opplever denne sesongen. Det betyr at de gulkledde ramler fra 1. plass til 3. plass i Eliteserien etter de første fem kampene.

Med søndagens seier suser Stabæk opp på 9. plass i Eliteserien etter de første fem rundene. De står med to seire, ett uavgjort og to tap så langt denne sesongen.

Stabæk-trener Henning Berg var klar på at den første scoringen ble avgjørende for hvilket lag som skulle gå seirende ut av oppgjøret.

- Det er litt som mot Haugesund, da ble det 0-1 etter klabb og babb og det ble tungt for oss. I tillegg hadde vi en utvisning. Det er nok riktig at den som scorer det første målet hadde vunnet, banen tatt i betraktning også. Hadde Glimt tatt ledelsen, og vi måtte ha stått høyere hadde det passet dem perfekt, sier Berg til Nettavisen.

Boli x2

Det var en tett og jevnspilt start på kampen på Nadderud, med et Stabæk som helt klart satset på å spille toppscorer Franck Boli bakrommet, og etablere spill høyere i banen.

Bodø/Glimt virket i langt større grad å ville sette i gang kombinasjonsspillet sitt, og isolere blant annet Amor Layouni ute på sin vingplass i angrepene. Hverken eller av lagene fikk det helt til å stemme innledningsvis.

Begge lagene hadde flere halvsjanser, men i det 22. minutt brøt Tobias Børkeeiet og Emil Bohinen høyt i banen, og kjørte i gang på kontring. Boli suste fra Glimt-forsvarerne, og ballen falt til Hugo Vetlesen.

Den unge playmakeren fikk avsluttet, men skuddet gikk i en Glimt-forsvarer og rullet inn foran mål. Der var Boli både kjappest og sterkest, og fikk bredsidet ballen i mål for Henning Bergs mannskap.

Stabæk hadde fått ordentlig blod på tann, og to minutter senere var det duket for et lite stykke magi fra Ola Brynhildsen. 20-åringen vant ballen på midten, og satte i gang et raid oppover banen.

Etter å ha vendt vekk flere Glimt-spillere, fikk unggutten prikket avslutningen på mål, men keeper Ricardo Friedrich var med på notene. Vetlesen var kjappest på ballen, og utnyttet at Ulrik Saltnes ikke hadde kontroll på returen fra den brasilianske keeperen.

På kanten av boksen ble Vetlesen felt av Saltnes, og dommer Kristoffer Hagenes pekte på straffemerket. Boli var sikker fra elleve meter, og overlistet Friedrich. Stabæk ledet 2-0 etter 25 minutter spilt på Nadderud.

Det var lite som stemte offensivt for Glimt, som ikke fikk pasningsspillet til å gå like kjapt som det ofte har gjort i de første serierundene. Det gjorde at Stabæk-forsvaret hadde god kontroll på det aller meste i den første omgangen.

Bodø/Glimt slet mot å spille mot et tett og kompakt Stabæk-lag, som kunne ta med seg en 2-0-ledelse inn etter de første 45 minuttene spilt på Nadderud.

Glimt stanger

Starten av den andre omgangen minnet mye om den første med et Stabæk som lå tett og kompakt, og valgte å suse på kontringer hver eneste gang de hadde sjansen. Glimt maktet sjelden å spille seg forbi de blåkledde.

Etter 50 minutter ble Boli spilt fri ute på kanten, og etter å ha vendt og vridd med Glimt-forsvaret, var ivorianerens pasning litt for unøyaktig. Dermed kunne de gulkledde klarere unna.

Brynhildsen ladet kanonen fra distanse etter drøyt 65 minutter, og forsøket tok en retningsforandring i en Glimt-spiller. Friedrich så ikke ut til å ha kontroll på skuddet fra unggutten.

Glimt jaget på for reduseringen, og kastet innpå spissen Amadou Konate. Etter 68 minutter var han nære ved å rive seg fri inne i Stabæk-boksen, men rakk akkurat ikke å få avsluttet før de blåkledde ryddet unna.

Det ville seg ikke for Kjetil Knutsens mannskap, men Layouni var nære ved å overliste Stabæk-keeper Marcus Sandberg med et innlegg i det 84. minutt. Ballen fikk en vanskelig ballbane, og holdt på å dale ned i målet. Heldigvis for Stabæk fikk Sandberg fistet ballen unna.

Boli hadde alle sjansers mor til å sette sitt hat trick like før slutt da han hadde en banehalvdel alene med keeper Friedrich etter at Glimt hadde sendt frem alle skyts på en dødball.

Ivorianeren nølte i avslutningsøyeblikket og Glimts brasilianske keeper fikk til slutt avverget for Glimt.

Det gikk uansett ikke veien for de gulkledde på Nadderud. Stabæk og Henning Bergs mannskap kunne smile bredest etter å ha sikret sesongens andre seier, etter 2-0-seier over gjestene fra nord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.