OBERSTDORF/LENZERHEIDE (Nettavisen): Den russiske stjernen presterte glitrende forrige vinter med VM-medaljer og seier i verdenscupen sammenlagt, men denne sesongen har Bolsjunov variert stort.

For mange fremstår det som et mysterium.

Heller ikke Tour de Ski har gått feilfritt for det russiske OL-håpet til nå.

På den første etappen ble Bolsjunov slått ut av prologen på sprinten, men på den andre etappen slo han tilbake med en 2. plass på 15-kilometeren.

Etter nedturen på sprinten fartet Bolsjunov gjennom intervjusonen på ski som om noe var alvorlig galt, mens en langt blidere utgave av russeren dukket opp etter pallplassen dagen etter.

Les også: John Arne Riise tok kontakt med Iversen etter nedturen

Johannes Høsflot Klæbo, russerens store rival, sliter med å bli helt klok på Bolsjunov.

- Han er rar. Plutselig skal han snakke med alle og er superblid. Da han gikk dårlig skal han ikke snakke med noen, sier Klæbo til Nettavisen.

Les også: Kraftige reaksjoner etter Østberg-kommentarer

Blir motivert

Trønderen håper imidlertid russeren makter å prestere på et godt nivå fremover. Selv setter han nemlig stor pris på tøff konkurranse fra Bolsjunov.

- Jeg synes ikke det er artig å se at han ikke er pigg og ikke i slag. Jeg unner ham å være med helt der oppe. Det er artigere å vinne skirenn når alle konkurrentene er pigge og er i bra form. Jeg håper han kommer seg i så bra form som mulig i løpet av touren eller i hvert fall når vi kommer til det som skal skje i februar, forteller Klæbo.

Kanskje er russeren allerede i gang med å komme seg tilbake til fjorårets nivå. Onsdagens pallplassering i Lenzerheide kan være et tegn på det.

Det gleder Klæbo.

- Han får holde på og styre på som han vil, men jeg er bare glad han er tilbake. Det er artig når han går fort på ski, forteller Klæbo.

Les også: Se programmet for Tour de Ski

Trøbbel i sesongoppkjøringen

Diverse problemer med skader og ande helseutfordringer skal være noe av forklaringen på at Bolsjunov ikke har fått ting helt til å stemme denne vinteren.

Men selv om russeren ikke har prestert på et like høyt nivå som i fjorårsseongen, mener Klæbo det ikke er noen grunn til å svartmale situasjonen.

- Jeg synes det er artig. De snakker om at han har hatt en så dårlig forsesong og det er ikke måte på, men han er tross alt nummer tre i verdenscupen sammenlagt. Han er helt der oppe og går alt som er av skirenn, sier Klæbo.

Fredag er russeren tilbake i aksjon igjen når det er klart for den tredje etappen av Tour de Ski - 15 kilometer fellesstart i Oberstdorf.

Klæbo fremstår som en av favorittene i rennet, men selv venter han hard konkurranse fra en russer.

- Bolsjunov skal man aldri avskrive. Hvis han får goddagene sine så kan han gå fryktelig fort.

Rennet i Oberstdorf starter klokken 12:55 og vises på TV 3 eller Viaplay.