Gå til sidens hovedinnhold

Bolsjunov knuste konkurrentene i Engadin

Russeren stakk fra resten av feltet og vant komfortabelt verdenscupløpet i Engadin.

Det var knyttet stor spenning til en ny duell mellom Klæbo og Bolsjunov under lørdagens verdenscuprenn i Engadin, etter forrige helgs femmilsdrama som endte med at Klæbo ble disket og Bolsjunov knakk staven.

I høyden i Engadin var Bolsjunov overlegen på 15 km fellesstart i klassisk stil. Han rykket fra konkurrentene i et flatt parti mot slutten av løpet, og gikk i mål i ensom majestet. Klæbo prøvde å henge på russeren, men hadde ikke kjangs.

- Det er så rått å stake ifra på den flata, det skal nesten ikke gå an, utbrøt Jann Post da Bolsjunov rykket fra feltet.

Klæbo vant spurten i hovedfeltet og kom i mål 18 sekunder bak russeren som nummer to. Golberg ble nummer tre.

- Jeg fryktet det var en Bolsjunov-løype, dette her. Han er god i høyde og fryktelig god til å stake. Så det er en leksjon han gir oss der, erkjenner landslagstrener Nossum.

Rykket fra

Løpet startet rolig, før Tsjervotkin, Holund og Stock fikk luke til hovedfeltet etter rundt fem kilometer. Da våknet Bolsjunov, som raskt var oppe for å tette luken.

Farten økte betraktelig da Bolsjunov gikk opp i tet, og hovedfeltet strakk seg voldsomt og flere løpere måtte slippe.

På det tidspunktet fikk ikke Bolsjunov luke, men det skulle han få litt senere. Ut på sisterunden dro russeren voldsomt til i et lettere parti, og ingen klarte å følge ham. Klæbo prøvde å henge på, men han måtte etter hvert gi opp og slippe seg tilbake til gruppa bak Bolsjunov.

Bolsjunov kunne gå i mål til seier i ensomt majestet, mens Klæbo vant spurten i feltet bak. Golberg ble nummer tre.

- Vi gjør det ganske bra her, selv om vi ikke har vært i høyde og trent. Det er først og fremst stakingen han tar oss på, sa Nossum.

Fellesstarten er utgangspunktet for søndagens jaktstart over 50 kilometer fri teknikk. Da skal de gå gjennom Engadin-dalen, med start i Maloja og mål i S-chanf etter å passert blant annet St. Moritz.

- Det blir noen nordmenn som skal taue på han som går ut 18 sekunder foran, sa Nossum.