Det er finske Yle som mandag skriver at to ikke navngitte personer har anmeldt Aleksandr Bolsjunov for hans oppførsel under søndagens verdenscupstafett i Lahti.

Russlands førstelag ble diskvalifisert fra konkurransen etter at Bolsjunov reagerte med voldsomt sinne da Finlands Joni Mäki la seg inn foran ham på oppløpet og spurtet inn til andreplass bak Norge på stafetten.

Bolsjunov slo først etter Mäki med staven på oppløpet, før han regelrett kjørte ham rett ned inne i målområdet etterpå.

Yle skriver at politiet nå vurderer om det er grunn til å åpne etterforskning etter at hendelsen ble anmeldt.

Kritisk Nossum

Norges landslagstrener, Eirik Myhr Nossum, er sjokkert over russerens oppførsel i forbindelse med stafetten, men mener det er andre som må vurdere om det er grunn til at politiet skal se på saken.

- Jeg kjenner ikke alle reglene til FIS og jeg kjenner i hvert fall ikke alle reglene i det sivile rettssystemet i Finland, men det er klart at hadde det skjedd på gaten i Oslo så kunne han risikert å bli politianmeldt, sier Nossum til Nettavisen.

Den norske treneren gjentar imidlertid at andre enn ham må vurdere om saken bør tas videre.

- Vi har respekt for Russland

Flere fra den norske leiren var svært kritiske til Bolsjunovs oppførsel søndag, noe som fikk Russland-trener Markus Cramer til å reagere.

- Ja, jeg hørte at de sa det der, men det er pisspreik. Jeg så noe lignende i en norsk konkurranse for noen år siden, der (Didrik) Tønseth gikk, sa Cramer til svenske Expressen.

Nossum mener likevel at det fortsatt er god stemning mellom de to troppene.

- Vi har veldig respekt for Russland. Jeg prater med trenerne hver gang jeg møter dem. Bolsjunov ser jeg også på som en fantastisk idrettsutøver og verdens beste skiløper. Det her får ikke noen påvirkning på hvordan jeg ser på ham som skiløper, men det er klart at det som skjedde i går burde ikke ha skjedd, sier Nossum.

Välbe forsvarer Bolsjunov

Russlands skipresident forsvarer imidlertid Bolsjunovs reaksjon på stafetten.

- Jeg forstår Aleksandr, jeg forstår at han ble sint. Han må riktignok ta det roligere, men jeg forstår Aleksandr, sier Välbe til TV 2.

Hun er uenig i juryens avgjørelse og mener det var finnen som gjorde feil på oppløpet i Lathi.

- Den finske løperen valgte feil korridor, og han sperret Aleksandr. Men juryen har et annet syn slik jeg forstår det, forteller den russiske skipresidenten.

Välbe antydet imidlertid at de ikke hadde tro på å nå gjennom med en protest.

Nå fortsetter verdenscupen i langrenn i svenske Falun denne uken.