Gå til sidens hovedinnhold

Bolsjunov slo knockout på de norske i Nove Mesto

Tour de Ski-vinneren triumferte suverent, mens Sjur Røthe reddet litt norsk ære på tung dag.

Aleksandr Bolsjunov knuste de norske konkurrentene på 15 kilometeren i Nove Mesto lørdag.

Bolsjunov skaffet seg en solid ledelse tidlig og vant duellen med Finlands Iivo Niskanen om seieren i fristilsrennet i Tsjekkia. 24,3 sekunder ble avstanden ned til finnen.

Rennet danner grunnlaget for søndagens jaktstart over samme distanse i klassisk, der både Bolsjunov og Niskanen regnes som de absolutt sterkeste.

Som i kvinnenes renn tidligere på dagen, foregikk konkurransen i snøvær og løse forhold i løypene.

Les også: Ekstrener om Haaland-bilde: - Han har vært sånn fra dag én

Johannes Høsflot Klæbo var med i kampen om en plass på pallen en stund, men tapte mye på de siste kilometerne inn mot mål. Skiprofilen fra Byåsen fullførte som nummer sju. Det er faktisk den plasseringen han har noensinne på en 15 kilometer i fri teknikk, og som har intervallstart, i verdenscupen.

Klæbo sto over forrige ukes sprintrenn i Dresden på grunn av sykdom. Sånn sett var det flere posistive sider ved trønderens innsats lørdag. Skuffende var det likevel at det var såpass langt som 1.12,4 minutter opp til Bolsjunov.

- Det var ikke dette utgangspunktet vi skulle ha til en klassisk jaktstart. De to beste i klassisk går ut som nummer én og to, sånn det ser ut nå, sa NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Sjur Røthe disponerte rennet godt og avsluttet friskt. Vossingen ble beste nordmann og kjempet seg inn til en tredjeplass. Han var nøyaktig 40 sekunder bak den russiske vinneren til slutt.

Bolsjunov vant Tour de Ski da den internasjonale langrennseliten sist målte krefter på distanserenn i verdenscupsirkuset. I Nove Mestos snøvær viste han at kraftanstrengelsen ikke har slått negativt ut på formen.

Verdenscuplederen fikk det riktignok litt tøffere mot slutten, og tapte noen små sekunder opp til løypas høyeste punkt. Men da motbakken var gjort unna økte 23-åringen avstanden bakover igjen.

Simen Hegstad Krüger starter seks tideler bak Klæbo på jaktstarten etter åttendeplassen lørdag. Didrik Tønseth ble nummer ti, med over 1.21 minutter fram til vinneren.

Emil Iversen endte på 22.-plass, to hakk foran Gjøran Tefre. Begge tapte rundt to minutter til lørdagens suverene triumfator.

Hans Christer Holund brøt rennet. Lyn-løperen gikk feil og havnet flere kilometer inne på feil sløyfe i løypene.

Les mer

Johaug inn til ny triumf i utklassingsstil

Les mer

Yttergård Jenssen vender tilbake til Tromsø

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?