SJUSJØEN (Nettavisen): Bolsjunov har sammen med Johannes Høsflot Klæbo vært kongen i langrennssporet de siste årene, men nå kan det virke som russeren er på utkikk etter nye impulser for å bli en enda bedre langrennsløper.

Russeren, som mest sannsynlig ikke får konkurrert utenfor Russland til vinteren, overrasket da han tidligere i år stilte opp i en kajakk-konkurranse i Russland.

Nå er det golf han har lyst å prøve seg i. Det fortalte han for kort tid siden til russiske medier.

Etter Bolsjunov uttalte at han kunne tenke seg å prøve seg i golf ble 25-åringen invitert av presidenten i det russiske golfforbundet, Viktor Khristenko, til å være med i en turnering i Russland.

Les også: Klæbo-konkurrent skal prøve seg i ny idrett – det irriterer treneren hans

Slik reagerer Välbe

Det er foreløpig usikkert om Bolsjunov kommer til å takke ja til invitasjonen, men den mektige russiske langrennssjefen Jelena Välbe har allerede gitt han tillatelse til å delta i turneringen.

– Fantastisk. La han prøve seg i golf. Det er selvsagt ikke forbudt, sier hun til Match TV.

Välbe virker altså å være entusiastisk over Bolsjunovs mulige golf-deltakelse, men hva tenker de norske konkurrentene om Bolsjunovs muligheter i golf?

Landslagsløper Didrik Tønseth tror det i hvert fall ikke skal stå på fysikken for russerens del.

– Med den fysikken han har vil jeg tro han kan få klem på den golfballen. Om den går i rett retning er jeg mer usikker på, men langt kommer det til å gå, sier han til Nettavisen med et glimt i øyet.

LATTER: Emil Iversens lagkamerater på langrennslandslaget har ikke særlig tro på skiløperens reality-deltakelse.

Les også: Karlsson overrasker i ny idrett

– Han har ikke en sjanse

Hans Christer Holund og Harald Østberg Amundsen skjønner godt at Bolsjunov har prøvd seg i kajakkpadling, men russerens golfferdigheter har de imidlertid lite tro på.

– Han er jo den fødte kajakkpadler. Som kajakkpadler er det viktig med vingespenn og han er jo en stor fyr, så jeg tror absolutt han kan hevde seg i kajakk. Men i golf – sorry, men der han har ikke en sjanse, sier Holund til Nettavisen.

Les også: Northug sperret opp øynene i møte med svensk sensasjon

Østberg Amundsen er enig, og tror ikke Bolsjunov har et talent for golf.

– Han er jo sterk i overkroppen så kajakk tenker jeg passer han bra, men golf der har jeg ikke troa. Hvis du driver med langrenn er du mest sannsynlig ikke et balltalent, sier han.

Emil Iversen er på sin side lite interessert i det Bolsjunov holder på med.

– Jeg bryr meg ikke om hva Bolsjunov driver med på fritida. Jeg får jo mye spørsmål om det, men jeg driter egentlig veldig i det. Men jeg håper han koser seg og har det bra. Golf, kajakk, trening – han får holde på med det han gjør, sier han til Nettavisen.

Bolsjunov er sammen med de andre russiske langrennsløperne fortsatt utestengt av FIS på grunn av krigen i Ukraina. Det meste tyder på at russerne ikke kommer til å få lov til å konkurrere i verdenscupen og VM til vinteren.