*Nettavisen* Sport.

Bolt: - Dette er ikke noe jeg tar lett på

Usain Bolt, verdens raskeste mann med rekorder på både 100 og 200 meter, legger ikke skjul på World Relays på Bahamas denne helgen er en viktig konkurranse. Foto: Yuri Kadobnov (Afp)

Satser alt i første VM-test.

Usain Bolt, verdens raskeste mann med rekorder på både 100 og 200 meter, legger ikke skjul på World Relays på Bahamas denne helgen er en viktig konkurranse.

Det dreier seg om en stafettkonkurranse for nasjonslag, men både Bolt, som har vunnet seks OL-gull siden 2008, og hans argeste konkurrent de siste årene, Justin Gatlin stiller til start, og begge er mer skjerpet enn man kunne vente så tidlig på sesongen.

– Jeg ser på World Relay som en veldig viktig konkurranse for meg. Dette er ikke noe jeg tar lett på. Jeg er innstilt på å løpe på topp, sier Usain Bolt.

Først og fremst er det VM i Beijing i august som er det store målet hans denne sesongen, ja, ved siden av å sette en verdensrekord eller to da, men den doble verdensrekordholderen sier at det gjelder å markere seg fra start, og starten går på Bahamas.

– Jo, tøffere jeg klarer å løpe, jo bedre er det. Jeg må satse og løpe knallhardt for å vende meg til å konkurrere igjen. Det gjelder å komme i konkurranseform så raskt som mulig nå, forteller Bolt.

Men nå er jamaicaneren tilbake på hogget igjen. Han er sugen på å vinne flere VM-medaljer, og neste år er det OL i Rio de Janeiro, kanskje siste gangen Bolt stiller i et stort internasjonalt mesterskapet. Der kan han vinne individuelt OL-gull for sjette gang, og det er et mål, for da øyner han også muligheten til å få legendestatus.

– Her på Bahamas denne helgen gjelder det å vise at jeg kan komme i konkurranseform og løpe fort. Det vil gi meg en stor fordel når stevneseriene til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) starter, mener Bolt. Derfor tar han ikke lett på World Relays, selv om seier eller tap betyr mer for laget og landet, enn for ham personlig.

Det er virkelig et stort IAAF-arrangement i Nassau denne helgen, for i de fem stafettene som skal løpes, er det påmeldt over 600 løpere, men det er helt klart at den største interessen knytter seg til Usain Bolt og Justin Gatlin. Ved siden av sprintstafetter på 4 x 100 og 4 x 200 meter, skal det også løpes 4 x 400 meter, 4 x 800 meter i tillegg til en stafett over 4000 meter.

Det er også viktig å merke seg at de åtte beste lagene på 4 x 100 og 4 x 200 meter for både menn og kvinner automatisk er kvalifisert for OL-start i Rio neste år. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.