Bolt: - Jeg er i god form

Usain Bolt. FOTO: NTB scanpix

Usain Bolt. FOTO: NTB scanpix Foto: Wang Zhao (Afp)

Mens Usain Bolt skal ut i forsøksheat på 100 meter, løper Mo Farah for sin sjette strake internasjonale tittel på langdistanse når VM i friidrett starter lørdag.

Bolt er tilbake i «Fugleredet» sju år etter at han stormet inn til tre gull under OL i 2008. Den gangen dominerte jamaicaneren sprintdistansene fullstendig.

- Jeg har gode minner fra denne byen og dette stadion. Det er herlig å være tilbake. Jeg gleder meg til å komme i gang på lørdag, sa 29-åringen på en pressekonferanse.

Etter å ha slitt med skade innledningsvis i sesongen, kom Bolt tilbake med seier og 9,87 sekunder på 100 meter i London forrige måned.

- Jeg er i god form og klar, sa han bestemt.

Jakter seks på rad

Britiske Mo Farah har på sin side skapt overskrifter for alt annet enn sportslige resultater de siste ukene. Hans amerikanske trener Alberto Salazar ble anklaget for å ha brutt flere antidopingregler.

Salazar har benektet alt, og Farah, som ikke er anklaget for noe, bestemte seg for å fortsette med treneren så lenge ingenting er bevist.

Etter tapet mot Ibrahim Jeilan i VM i 2011, har Farah vunnet fem strake internasjonale titler på langdistanse. I Daegu i 2011 slo han tilbake med seier på 5000 meter, og siden den gang har han vunnet 5- og 10.000 meter i både London-OL i 2012 og VM i Moskva i 2013.

Marcussen

På VMs åpningsdag blir det delt ut totalt ni medaljer. Maraton (menn), kule (kvinner) og 10.000 meter (menn) er alle finaleøvelser på mesterskapets første dag.

Forsøksheatene til 100 meter starter 06.40 norsk tid, mens kule (14.05) og 10.000 meter (14.50) starter senere på ettermiddagen. Maraton starter allerede 01.35 norsk tid.

Av norske utøvere er det kun Ida Marcussen som skal i aksjon lørdag. Hun starter sin sjukamp med øvelsene 100 meter hekk, høyde, kule og 200 meter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.