*Nettavisen* Sport.

Bolt: - Jeg tenker ikke mer på den

Foto: Stian Lysberg Solum (NTB / Scanpix)

Nå håper Usain Bolt på nye VM-gull og verdensrekorder.

10.06.13 22:22

Usain Bolt er på plass i Oslo, men det er bare et av flere Europa-stopp på veien mot VM i Moskva. Der er det bare sprintgullene som teller.

Men selv om medaljer er viktige, er verdens raskeste mann med verdensrekord på 9,58 sekunder på 100 meter og 19,19 på 200, også opptatt av å bli enda raskere, og tanken på både å vinne VM-gullene i Moskva og sette nye verdensrekorder som han gjorde da han vant doble OL-gull i Beijing (2008) og VM-gull i Berlin (2009), er ikke fremmed for ham.

- Jeg har sagt at jeg gjerne vil løpe veldig fort i år, og bare formen kommer og brikkene i løpingen min faller på plass, håper jeg å løpe noen skikkelig gode løp. Jeg har jo sagt tidligere i år at jeg håper på nye rekorder, sier Usain Bolt til NTB.

Vi fikk et par eksklusive minutter med Norges-vennen på Flytoget, og da fortalte Bolt også at han liker både Norge, Oslo og Bislett veldig godt. Derfor er han er for tredje året på rad.

Ingen favorittdistanse
Usain Bolt har vunnet doble OL-gull på 100 og 200 meter både i Beijing og London, samt i VM i Berlin i 2009. Både i Kina og Tyskland satte han verdensrekorder, men det klarte han ikke på Olympiastadion i London i fjor.

I 2011-VM i koreanske Daegu ble det bare en gullmedalje på ham, for da ble Bolt disket for tjuvstart på 100-meteren. Gullet gikk til treningskameraten Yohan Blake, mens Bolt tuslet mot garderoben.

- Gjør tjuvstarten fra Daegu at 100-meteren i Moskva blir ekstra viktig for deg, eller har du glemt den tjuvstarten?

- Både 100- og 200 meter er like viktige for meg i Moskva. Jeg gjorde en feil i Daegu for to år siden, men jeg tenker ikke mer på den tjuvstarten nå. Den er jeg forbi for lenge siden, hevder Bolt.

Han sjokkerte en hel friidrettsverden med tjuvstarten, men kom tilbake noen dager senere og vant et suverent gull på 200 meter, og i London-OL i fjor var han så dominerende og så suveren som vi kjenner ham på sitt beste.

Fort
Usain Bolt har slitt med skadeproblemer i oppkjøringen til sesongen i år, men han sier at han er kvitt disse problemene nå. Nå ser han framover og jobber knallhardt for å ta igjen det tapte, for litt har han tapt på å ha gått så lenge uten å være 100 prosent.

- Skadene jeg har slitt med kommer ikke til å ha noen betydning når vi kommer til VM i august. Da vil jeg være helt i orden. Nå er jeg kvitt de skadene jeg har slitt med, og jeg er i ferd med å trene meg selv tilbake i god form. Derfor skal ikke skadene fra denne våren bli noe problem med tanke på resten av sesongen og særlig ikke med tanke på VM, mener Bolt.

Han sier at de resultatene han har oppnådd til nå denne sesongen er preget av den skadesituasjonen han har vært i, men nå er det et tilbakelagt stadium. Bolt er i alle fall optimist med tanke på det som skal skje videre.

- Til nå er jeg satt litt tilbake på grunn av de skadene jeg har slitt med på forsesongen i år, men jeg er kvitt problemene nå, så bare formen kommer, og særlig når jeg kommer på en ny banen i Moskva i august, er alt mulig. Da kan det gå virkelig fort, og da kan det fort bli rekorder også, sier Usain Bolt til NTB – klar for en liten hektisk uke i Oslo. Den startet allerede mandag kveld, og kulminerer med 200 meter på Bislett torsdag. Da blir det helt sikkert en liten fest utover natten også. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.