*Nettavisen* Sport.

Bolt aksepterte «sprø» utfordring fra idrettsstjerne

Foto: PA / Scanpix

- Det kommer til å bli tøft.

29.07.13 22:03

Den somalsk-fødte briten Mohamed «Mo» Farah utfordret i helgen sprintstjernen Usain Bolt til det som er omtalt som en sprø utfordring.

Farah, som vant både 5000-meteren og 10.000-meteren under OL i London i fjor sommer, utfordret nemlig Bolt til et løp på 800 eller 600 meter, skriver Huffington Post mandag.

Bolt er på sin side mest komfortabel med kortere distanser, og har OL-gull på både 100- og 200-meter.

Verdens raskeste mann er også blant verdens mest selvsikre menn, så han takket selvsagt ja til utfordringen, skriver avisen.

Løpet skal arrangeres i felleskap av de to stjernenes veldedighetsorganisasjoner, og inntektene fra løpet skal naturligvis gå til et godt formål.

- Det høres gøy ut, men det kommer til å bli tøft. Uansett handler det om veldedighet og underholdning, og jeg er klar for alt. Alt er mulig, sier Bolt, som på sin side har seks OL-gull på samvittigheten.

Farah ønsket først å konkurrere mot Bolt på en 1500-meter, men det ønsket ikke den jamaicanske superstjernen.

- Det er altfor langt. Men jeg kan prøve 600 meter, for det har jeg gjort på trening, sier Bolt.

Farah, som er kjent for sine fantastiske langdistanseløp, har den siste tiden eksperimentert med kortere distanser. I sommer satt han europeisk rekord på 1500-meter med tiden 3.28.81.

Det er ennå ikke bestemt når løpet skal arrangeres, men Farah er foreløpig bookmakernes favoritt til å stikke av med seieren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.