*Nettavisen* Sport.

Bolt hyller Rudisha

Foto: Pier Paolo Cito (Ap)

Sprintkongen Usain Bolt gjør opp status for sesongen – og er mer opptatt av andre enn seg selv.

13.09.10 13:24

Oslo (ANB): Framfor alt det unge kenyanske stjerneskuddet David Rudisha. På tampen av sesongen senket han Wilson Kipketers verdensrekord på 800 meter fra 1997 – og det til og med to ganger i løpet av ei uke. Først til 1.41,09 i Berlin, deretter 1.41,01 i Rieti.

- Jeg så Rudisha feie rundt banen. To imponerende løp, sier Bolt, og liker åpenbart ekspertenes sammenlikning med ham selv.

- Det er mange som sier at vi er temmelig like i måten vi løper på. Vi er begge høye av vekst, og løper med stor kraft, sier sprintkongen til Det internasjonale Friidrettsforbundets hjemmeside.

Dårligere enn ventet
Selv har han denne sesongen ikke vært i nærheten av noen av sine verdensrekorder (9,58 og 19,19 fra Berlin-VM i fjor). På 100 meter måtte han nøye seg med 9,82, det samme som landsmannen Asafa Powell men fire hundredeler bak en annen landsmann, Nesta Carter, og amerikaneren Tyson Gay. På 200 meter, derimot, var han også i år raskest i verden med 19,56, som han oppnådde hjemme i Kingston allerede 1. mai.

- Ettersom det ikke var noen store mesterskap i år, har det hele tiden vært meningen at jeg skulle ta det litt roligere enn før. Likevel burde sesongen blitt bedre enn den ble, men et par skader ødela mye. De førte blant annet til at jeg måtte stå over Diamond League-stevnene i Zürich og Brussel, sier Bolt.

Ny VM-sesong i vente
Til gjengjeld gleder han seg stort over sine landsmenns framgang i år. Ikke bare Carter, men også sin treningskompis Yohan Blake (9,89 og 19,78) og ikke minst Jermanie Gonzales, som ble årets nest beste i verden på 400 meter med ny nasjonsrekord, 44,40.

For tiden er Bolt opptatt med å promotere sin nylig utgitte bok, samt noen oppdrag for sponsorer i Australia. Der skal han dessuten bevilge seg et par ukers ferie. Men mandag 4. oktober er han hjemme på Jamaica igjen for å begynne forberedelsene til neste sesong.

Og da handler det om et VM-år igjen. Alle vet hva det betyr¿! (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.